Dünya Yolcu uçağından ayı çıktı! Havalimanında kaos

Yolcu uçağından ayı çıktı! Havalimanında kaos

07.08.2023 - 13:50 | Son Güncellenme:

Dubai'ye inen uçağın kargo bölümünü boşaltan havalimanı çalışanları gözlerine inanamadı, sosyal medyaya yansıyan görüntüler söze gerek bırakmadı.

Yolcu uçağından ayı çıktı Havalimanında kaos

Hava sıcaklığının 45 dereceye yaklaştığı popüler havalimanına bir yolcu uçağı iniş yaptı. Günde neredeyse 1100 uçağın inip kalktığı havalimanında sıradan bir gündü.

Haberin Devamı

İniş yapan uçak pistten ayrılıp yolcu körüklerine yanaştı, kargo bölümünü boşaltmaya başlayan havalimanı yetkilileri gözlerine inanamadı. Kafes içerisinde taşınan ayı uçağın kargosunda özgürce dolaşıyordu.

Irak'ın başkenti Bağdat'tan Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine gerçekleşen sefer, eşine az rastlanır olaylar zincirini tetikledi.

Yolcu uçağının kargo bölümünde özel bir kafesle taşınan ayı, araç havalimanında beklerken kafesini kırdı. Kırdığı kafesten dışarı çıkan dev hayvan, yoğun havalimanında büyük bir panik dalgasına neden oldu.

Yolcu uçağından ayı çıktı Havalimanında kaos

Hemen havalimanındaki özel ekibe haber verildi. Aceleyle olay yerine gelen özel ekip ayıyı uyuşturarak yakalamayı başardı. Dev hayvan uçaktan çıkarılırken, yolcular da rahat bir nefes aldı ve uçak boşaltıldı.

Haberin Devamı

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, uzmanlar beklenirken bir havalimanını çalışanının ayıyı sakinleştirmek için başına dokunduğu görüldü.

Dubai Havalimanı'nda uzmanlar kaçan canavarı zapt etmek için koştururken, panik halindeki yolcular yerde beklemek zorunda kaldı.

Kaos nedeniyle Dubai-Bağdat seferi bir saatlik gecikmeyle yapılabildi, olay bir yolcunun uçakta ayı olduğu için rötar gerçekleştiğini söylediği bir videonun dolaşıma girmesiyle duyuldu.

Yolcu uçağından ayı çıktı Havalimanında kaos

Irak Havayolları, ayının kafesinden çıkmasında bir ihmalinin bulunmadığı yönünde ısrarcı ve hayvanın uluslararası standartlara göre nakledildiğini savunuyor. Uçağın kaptanı ise rötar nedeniyle yolculardan özür dilemek zorunda kaldı.

Irak Başbakanı Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani olayın soruşturulması talimatını verdi. Irak Havayolları'nın açıklamasında ayının neden Dubai'ye taşındığı ya da sağlık durumuna ilişkin bir detay yer almadı.

Yalnızca Irak değil Orta Doğu'nun birçok ülkesinde zengin ailelerin evlerinde yırtıcı hayvanları beslediği biliniyor.