Dünya Son Dakika Haberler: İtalyan büyükelçi saldırıda öldü

Son Dakika Haberler: İtalyan büyükelçi saldırıda öldü

22.02.2021 - 15:11 | Son Güncellenme:

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Birleşmiş Milletler konvoyuna düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren üç kişi arasında İtalyan büyükelçi de bulunuyor.

Son Dakika Haberler:  İtalyan büyükelçi saldırıda öldü

Afrika ülkelerinden Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde bu sabah yerel saatle 10.15 sularında Birleşmiş Milletler (BM) konvoyu saldırıya uğradı.

Haberin Devamı

Kanyamahoro kasabasında gerçekleşen saldırıda önce iki kişinin öldüğü duyuruldu. Ardından İtalya Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Kongo Demokrtaki Cumhuriyeti büyükelçisi ve yanındaki polisin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

La Repubblica gazetesi, büyükelçinin yaralı halde getirildiği üç ülkenin sınırlarının geçtiği Kivu Gölü kenarındaki Goma şehrindeki bir hastanede hayatını kaybettiğini yazdı.

 

Son Dakika Haberler:  İtalyan büyükelçi saldırıda öldü

 

Reuters haber ajansı, saldırganların konvoydaki bazı kişileri rehin almaya çalıştığını bildiriyor.

Virunga Ulusal Parkı civarında çok sayıda silahlı grup varlık gösteriyor. Demokratik Kongo ile Ruanda ve Uganda sınırları arasında kalan bölgede sık sık ulusal park ziyaretçileri hedef alınıyor.

İtalyan medyası, büyükelçi Luca Attanasio'nun ölümünü manşetten veriyor. Il Messaggero gazetesi, Attanasio'nun dünyanın en genç diplomatı olduğunu yazdı. 

Haberin Devamı

İTALYA YASTA

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, taziye mesajında, "Alçak saldırının haberini dehşetle öğrendim. İtalya Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki mesleki görevlerini ifa ederken yaşamını yitiren devlet hizmetkarları için yas tutuyor" dedi.

Başbakan Mario Draghi de 43 yaşındaki Büyükelçi Attanasio ve koruması Vittorio Iacovacci'nin ölümünden dolayı taziye mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ise, Brüksel'deki Avrupa Birliği zirvesini yarıda bırakıp Roma'ya dönüyor. Di Maio, yazılı açıklamasında büyükelçinin ölümünü büyük bir acıyla öğrendiğini vurguladı: "Bu acımasız saldırının nasıl gerçekleştiği halen belirsiz. Bu saldırıyı aydınlatmak için hiçbir çabadan kaçınılmayacaktır."