Dünya Kadın kıyafetleri giydirip sokakta gezdirdiler! CJNG şaşırtmadı, kabul etmeyene ölüm

Kadın kıyafetleri giydirip sokakta gezdirdiler! CJNG şaşırtmadı, kabul etmeyene ölüm

21.03.2024 - 15:32 | Son Güncellenme:

Rakip çeteler tarafından yakalanan iki kişiye kadın kıyafetleri giydirilip makyaj yaptırıldı. Olayın detayları ise önce yerel sonra dünya medyasında ses getirdi.

Kadın kıyafetleri giydirip sokakta gezdirdiler CJNG şaşırtmadı, kabul etmeyene ölüm

126 milyon nüfusuyla Orta Amerika'nın en önemli ülkelerinden biri olan Meksika, uzun yıllardır kartellerin kontrolü altında. Ülkenin çeşitli yerlerini kontrol eden toplamda 9 büyük kartel bulunuyor. Bu kartellerden en güçlüleri ise neredeyse bütün ülkenin hakimi Sinao ve sadece körfez bölgesinden sorumlu 'Körfez" karteli. Çetelerin sokaklarda cirit attığı ülkede zaman zaman yeni karteller de ortaya çıkıyor. Bu bağlamda 'Yeni Nesil Kartel" grubu yaklaşık 15 yıl öncesinde kurulmuş olmasına rağmen ülkenin çeşitli yerlerinde adeta terör estiriyor.

Haberin Devamı

KADIN KIYAFETİ GİYDİRİP MAKYAJ YAPTILAR

Son olarak Yeni Nesil Kartel'i rakip çeteye ait iki kişiyi cezalandırdı. Aguascalientes eyaletinde meydana gelen gelişmede ellerinde pankart tutan erkeklerin kadın kıyafetleri giydiği ve yüzlerinin makyajlı olduğu görüldü. İki erkekten birinin siyah etek, diğerinin ise gümüş bir elbise giydiği kadraja yansıdı. Ellerinde pankartlarla gezen kartel üyelerinin mesajında ise "Biz Chapunaliyiz, en şerefsiz biziz, uyuşturcu sattık" yazdığı belirtildi. 'Chapuna' Meksika'da hainleri ifade etmek için kullanılan bir atıf olarak biliniyor.

Kadın kıyafetleri giydirip sokakta gezdirdiler CJNG şaşırtmadı, kabul etmeyene ölüm

"ZORLA TESLİM OLDULAR"

Meksika yerel medyasına yansıyan haberlerde ise iki kişinin uyuşturucu sattıkları gerekçesiyle kartel tarafından kaçırıldığı, işkence edildiği ve dövüldüğü belirtildi. Yerel medya ayrıca şahısların zorla polise teslim olduklarını olmadıkları takdirde kartel tarafından infaz edileceklerini yazdı.

Haberin Devamı

Öte yandan Yeni Nesil Kartel olarak bilinen grup Meksika dışında Ekvador, Kolombiya gibi birçok Güney Amerika ülkesinde faaliyet gösteriyor.

Kadın kıyafetleri giydirip sokakta gezdirdiler CJNG şaşırtmadı, kabul etmeyene ölüm