Dünya 'Kıyamet balığı' karaya vurdu! Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler

'Kıyamet balığı' karaya vurdu! Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler

06.04.2024 - 12:36 | Son Güncellenme:

Tayvan'da son 25 yılın en büyük depremi geçtiğimiz günlerde yaşandı. 7.4'lük depremden tam 30 saat önce ise ortaya çıkan kıyamet balığı dünya medyasında ses getirdi.

Kıyamet balığı karaya vurdu Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler

Tayvan'ın doğu kıyılarında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde 13 kişi yaşamını yitirdi. Ülkeyi son 25 yıldır etkileyen en büyük depremde 800'den fazla kişi de yaralandı. Yetkililer, çöken yapıların altında kalan kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü bildiriyor. 100'den fazla kişinin kıyı şeridine paralel durumda bulunan yıkılmış tünellerde mahsur kaldığı da aktarılıyor. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu USGS) depremin merkez üssünün Tayvan'ın Hualien kentinin 18 kilometre güneyi olduğunu belirtti. Hualien'de bazı binalar kısmen çökerken, yan yatan yapılar da oldu. Daha öncesinde Japonya ve Filipinler gibi çevre ülkelerde tsunami uyarıları yapıldı. Başkent Taipei'de sarsıntı anında çekilen videolarda sallanan binalar ise sosyal medyada gündem oldu.

Haberin Devamı

SON 25 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİ

Tayvan’da 15,5 kilometre derinlikte kaydedilen 7.2 büyüklüğündeki deprem 1999’da Nantou şehrinde meydana gelen depremden sonra kaydedilen en büyük deprem olarak kayıtlara geçti. Tayvan iki tektonik plakanın birleştiği noktada yer alan Tayvan’ın güneyinde 2016 yılında meydana gelen depremde 100'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. 1999 yılında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde ise 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Kıyamet balığı karaya vurdu Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler

KIYAMET BALIĞI İNFİAL YARATTI

Yalnızca deprem zamanı ortaya çıkan ve "Kıyamet balığı" olarak bilinen kürek balığı okyanusun neredeyse 4 kilometre altında yaşamasıyla biliniyor. İngiliz medyasına konuşan Filipinli bir balıkçı söz konusu balığı Tayvan'daki felaket yaşanmadan hemen önce yakaladığını kaydetti. Balığı yakaladıktan 30 saat sonra deprem olduğunu hatırlatan adam "Bunları daha önce de deprem olmadan yakalamıştım. Yüzeye çıkmaya çalışıyorlar ancak basınç farkından dolayı ölüyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Kıyamet balığı karaya vurdu Dünyayı şaşkına çevirdi, 7.4’lük depremin habercisi ilan ettiler