Dünya Mermi kafasına saplandı! Telegram gruplarında yayıldı, kurşun dışarıda kaldı

Mermi kafasına saplandı! Telegram gruplarında yayıldı, kurşun dışarıda kaldı

04.04.2024 - 10:28 | Son Güncellenme:

Ukrayna askerleri ile çatışmaya giren Rus askerinin kafasına mermi saplandı. Kafatasını delemeyen merminin yarısı kemiğin içine girerken diğer yarısı dışarıda kaldı, söz konusu fotoğraf dünyada ses getirdi.

Mermi kafasına saplandı Telegram gruplarında yayıldı, kurşun dışarıda kaldı

24 Şubat 2022'de patlak veren Rusya'nın Ukrayna'yı işgali modern savaş tarihini kökten değiştirdi. Savaşın başında tanklarla Kiev'e girmeye çalışan Rus ordusunu İHA ve SİHA'lar durdurdu. Ukrayna'nın İHA saldırıları öylesine başarılı oldu ki Ruslar klasik taktikleri bırakıp İran'dan "Şahid-136" intihar drone'larını satın aldı hatta bu droneları Rusya'da üretmeye dahi başladı.
Guardian gazetesinde dün yayınlanan haberde ise Ukrayna'nın son günlerdeki İHA saldırılarına dikkat çekildi. Kiev yönetimi iki gün önce sınırdan yaklaşık 700 kilometre içerideki bir İHA üretim fabrikasını vurdu. Ukrayna ayrıca son aylarda Kerç Köprüsü'ne insansız deniz araçlarıyla saldırılar düzenledi. Ukrayna askeri kuvvetleri bugün, Guardian'a Kerç Köprüsü'nün yıkılmasının 'kaçınılmaz' olduğunu söyledi ve yılın ilk yarısı bitmeden bunu yapacaklarını öne sürdü ve haziran ayını işaret etti. Yetkililer saldırının ayrıca İHA ve insansız deniz araçlarıyla gerçekleşeceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Kerç Köprüsü Rusya ile Kırım'ı birbirine bağlayan tek köprü ve Ukrayna Kırım'ı tekrar alarak savaşı dahi bitirmeyi planlıyor. Rusya, köprüyü korumak, uçaksavar savunmasını güçlendirmek ve gelen güdümlü füzeler için yem olarak bir "hedef mavnası" konuşlandırmak için kapsamlı önlemler aldı.

Mermi kafasına saplandı Telegram gruplarında yayıldı, kurşun dışarıda kaldı

ISW: SAVAŞIN BOYUTU BÜYÜYECEK

Washington Savaş Araştırmaları Enstitüsü'nün (ISW) Rus ordusunun son günlerde savaşın ölçeğini büyütmek için çalıştığını açıkladı. "Mekanize saldırılar" adı verilen bu taktikle beraber Moskova kanadı Ukrayna'da altyapı ve yakıt merkezlerini hedef almaya başladı.

BAŞINA MERMİ SAPLANDI

Öte yandan Telegram gruplarında ortaya çıkan ve Rusya medyasında ses getiren bir fotoğrafta cephede yaralanan Rus askerinin fotoğrafı yer aldı. Söz konusu fotoğrafta merminin askerin başını deldiği ancak içine girmediği görüldü. Rus yetkililer güvenlik gerekçesiyle askerin kimliğini açıklamadı. Doktorlar tarafından yapılan bilgilendirmede ise askerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Mermi kafasına saplandı Telegram gruplarında yayıldı, kurşun dışarıda kaldı