DünyaNYT yazdı: ABD'den İsrail'e 'küçük bomba' tavsiyesi

NYT yazdı: ABD'den İsrail'e 'küçük bomba' tavsiyesi

06.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD merkezli “The New York Times” (NYT) gazetesi, Washington’ın İsrail’e 'sivil kayıplarının azaltılması amacıyla' bazı önerilerde bulunduğunu yazdı.

NYT yazdı: ABDden İsraile küçük bomba tavsiyesi

NYT’nin yayımladığı habere göre, ABD’li yetkililer, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki askeri harekâtında sivil kayıplarını azaltmak için, Hamas liderleri ve onların altyapısının izini sürerken daha küçük bombalar kullanmak da dahil çeşitli adımlar üzerinde durduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

BLINKEN'DEN TAVSİYE

Söz konusu önerilerin, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Cuma günü İsrail ziyareti sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde gündeme geldiğini kaydeden NYT, Amerikalı Bakan’ın, İsrail’in “Hamas mensuplarını bulma hedeflerine ulaşırken” tavsiyelerini yerine getirebileceğini söylediğini de yazdı.

'KÜÇÜK BOMBALAR'

Gazete, söz konusu öneriler arasında, Hamas liderlerini hedef alma yöntemlerinin geliştirilmesi, saldırı başlatmadan önce Hamas’ın komuta ve kontrol ağları hakkında daha fazla istihbarat toplanması, tünel ağını çökertmek için daha küçük bombalar kullanılması ve sivil nüfusu ayırmak için kara kuvvetlerinin kullanılması gibi yöntemler önerildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in düzenlediği saldırılarda 9 bin 770 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Söz konusu sivil can kayıpları, tüm dünyanın tepkisini çekiyor.