Dünya Soçi zirvesi sonrası ABD'den açıklama: Türkiye'ye minnettarız

Soçi zirvesi sonrası ABD'den açıklama: Türkiye'ye minnettarız

04.09.2023 - 18:36 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Soçi'de yaptığı görüşme sonrasında ABD'den ilk açıklama geldi. ABD'den yapılan açıklamada, "Rusya'yı tahıl anlaşmasını uygulamaya çağırıyoruz. ABD, BM ve Türkiye'ye minnettar." ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Soçi'de gerçekleştirdiği zirve sonrası Amerika Birleşik Devletleri'nden ilk tepki açıklama geldi. CNN TÜRK'e özel yapılan açıklamayı CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy anlattı.

Haberin Devamı

Soçi zirvesi sonrası ABDden açıklama: Türkiyeye minnettarız

Paksoy'un ifadeleri şu şekilde: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi ABD'de de büyük bir beklenti ile izleniyordu. Acaba Tahıl Anlaşması'na geri dönüş olacak mı, bir yeşil ışık gelecek mi diye... İlk tepki de CNN TÜRK'e verildi. O açıklamada Rusya hükumetine müzakereleri yeniden başlatmaya ve Ukrayna'nın tahılına bağımlı olan milyonlarca insanın yararı için girişimi derhal uzatmaya, genişletmeye ve tamamen uygulamaya çağırıyoruz. Hayat kurtaran Karadeniz tahıl girişimine aracılık etme ve hem Ukrayna hem de Rusya tahılını dünya pazarına sunma yönündeki çalışmaları nedeniyle ABD, Birleşmiş Milletler ve Türkiye'ye minnettardır. Girişimi canlandırmak için devam eden çabaları destekliyoruz.