Dünya Yunanistan'ı şoke eden bilanço! Ormanda 18 kişinin cesedine ulaşıldı

Yunanistan'ı şoke eden bilanço! Ormanda 18 kişinin cesedine ulaşıldı

22.08.2023 - 15:23 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz Cumartesi gününden beri Yunanistan'ın Dadia Ormanı'nda devam eden yangınlarda 18 kişinin cesedi bulundu.

Yunanistanı şoke eden bilanço Ormanda 18 kişinin cesedine ulaşıldı

Yunanistan'ın Dedeğaç bölgesi ve Atina'da çıkan orman yangınları bölgedeki rüzgar nedeniyle şiddetini artırarak devam ettiriyor. Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias yaptığı açıklamada, son 48 saat ve gelecek 48 saatin şiddetli rüzgar ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle kritik olduğunu belirterek, gece yarısından bu yana 53 farklı noktada yangın çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

BİRÇOK KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Dedeağaç, Gümülcine, Kavala, Orestiada, Viotia bölgeleri ve Eğriboz Adası’ndaki birçok köyde tahliye emri verildi. Viotia bölgesinde hayvanları alevlerden kurtarmaya çalışan bir kişinin dumandan etkilenerek hayatını kaybettiği, Kavala bölgesinin kuzeyinde ise yaralanan iki itfaiyecinin hastanede kaldırıldığı öğrenildi.

BATI TRAKYA 4 GÜNDÜR YANIYOR

Ulusal itfaiye teşkilatı sözcüsü Ioannis Artopios yaptığı açıklamada, Türkiye sınırına yakın Dedeağaç’ta 4 gündür devam eden yangınlara 200'den fazla itfaiyeci ve 17 uçak ile müdahale edildiğini, yangın söndürme çalışmalarına ordunun yanı sıra gönüllülerin de katıldığını belirtti. 

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

YEREL BASIN 'SON DAKİKA' GEÇTİ: 18 ÖLÜ

Yunan medyasında çıkan haberlerde Cumartesi gününden bu yana Evros'ta bulunan Dadia ormanlarında devam eden yangında iki farklı bölgede çok sayıda cesedin bulunduğu yazıldı.

Haberin Devamı

İtfaiye temsilcisi Giannis Artopioros'un açıklamasına göre, bölgede en az 18 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin kimliği henüz tespit edilemedi, Yunan makamları hayatını kaybedenlerin göçmen olduğunu düşünüyor. Yanı sıra yerel basın yetkililerin olayla ilgili soruşturma açtığını da aktardı.

BBC tarafından aktarılan gelişmede ise Evros'un son yıllarda Suriye ve Asya ülkelerinden gelen kaçak göçmenlerin uğrak noktası olduğunu aktardı ve ölenlerin göçmen olma olasılığının yüksek olduğunu bildirdi. Yine aynı haberde hayatını kaybedenlerin kesin ölüm sebebini belirlemek için bölgeye çok sayıda adli tıp uzmanının gittiğine vurgu yapıldı.

5 YIL ÖNCE BENZER SENARYO

Öte yandan her yaz onlarca orman yangınının çıktığı Yunanistan'da Temmuz 2018'de başkent Atina yakınlarında yükselen alevler, 80'den fazla can almıştı. Ülke tarihinin en ağır faciasında Mati köyündeki bir villanın bahçesinde 26 kişinin cesedi bulunmuştu.

Yazarlar