Dünya Trump, tecavüz davasında sanık! Soyunma odasında kabus

Trump, tecavüz davasında sanık! Soyunma odasında kabus

24.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Daha önce Stormy Daniels’a sus payı ödediği iddiasıyla mahkemelik olan Trump, bu hafta da yazar E. Jean Carroll’a tecavüz ettiği suçlamasıyla yargılanacak.

Trump, tecavüz davasında sanık Soyunma odasında kabus

ABD’nin eski başkanı Donald Trump (76) Stormy Daniels’a ilişkilerini açıklamaması için parti parasından 130 bin dolar ödediği suçlamasıyla geçtiğimiz günlerde mahkemeye çıkmıştı. Böylece hakkında ceza davası açılan ilk ABD Başkanı olmuştu. Trump hakkında bu hafta da gazeteci – yazar E. Jean Carroll’a (79) bundan 23 yıl önce tecavüz ettiği suçlamasıyla açılan dava başlıyor.

Haberin Devamı

CARROLL, KASIM

2022’de Trump’ın kendisine 1990’lı yıllarda cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla açtığı davada jüri karşısına çıkacak. Sanık olan Trump’ın duruşmada bulunmayacağı belirtilirken, mahkeme jürisi duruşmalar sonunda eski başkanın “tecavüzcü” olup olmadığına karar verecek. Carroll, Trump’ın itibarına büyük darbe vurması beklenen bu davayı, ABD’de cinsel saldırı kurbanlarının dava açmaları için zamanaşımı süresini kaldırması sayesinde açabildi.

Trump, tecavüz davasında sanık Soyunma odasında kabus

Yazar E. Jean Carroll “Artık susmayacağım konuşacağım” diyor.

‘BİRKAÇ DAKİKA SÜREN BİR KÂBUS’

ABD’li gazeteci–yazar E. Jean Carroll, Trump’ı 1995 yılının sonunda New York’taki çok katlı bir mağazadaki soyunma odasında kendisine tecavüz etmekle suçluyor. 

Haberin Devamı

Carroll’un iddiasına göre, mağazada karşılaştığı Trump, gazeteci – yazara “Jean seni yazılarından tanıyorum, bir kadına hediye seçmem için lütfen bana yardım eder misin?” dedi. Bu “rica”da hiçbir sakınca görmeyen ve Trump’ın kendisini mağazadaki iç çamaşırı bölümüne yönlendirdiğini belirten Carroll, şu iddialarda bulundu:

“Trump bana verdiği küçük, transparan bir elbiseyi denememi istedi. Bunun üzerine soyunma odasına gittik. Ama Trump kapıyı kapattıktan sonra beni duvara iterek zorla öptü ve ben oradan kaçmayı başarana kadar da bana tecavüz etti. Cinsel saldırı nedeniyle şoke oldum. Ama kendimi tecavüz kurbanı olarak düşünmek istemediğim için o dönem polise gitmedim. Trump başkan seçildikten sonra ise böyle bir adamın ülke yönetmesi nedeniyle şikâyetçi olmaya karar verdim.”