Dünya Türk iş insanı anlattı: Kiev merkezde bomba sesi duyduk

Türk iş insanı anlattı: Kiev merkezde bomba sesi duyduk

24.02.2022 - 13:33 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinde hedef aldığı bölgelerden başkent Kiev’de yeni bir patlama sesi duyuldu. CNN Türk yayınında patlama anını anlatan iş insanı Egemen Coşkun, "Çok yakındaydım, sıçradım. Arkadaşlarım hemen 'eve gel' diye mesaj attılar. Bu kadar yakından hiç bomba sesi gelmemişti" dedi.

 Günlerdir gerilimin hızla tırmandığı Rusya-Ukrayna krizinde korkulan oldu. Bölgeden peş peşe korkutan haberler geliyor.

Haberin Devamı

Ukrayna İçişleri Bakanlığı yetkilisi, Kiev dahil birçok şehirde askeri komuta merkezlerinin füze saldırılarıyla hedef alındığını söyledi.

CNN Türk yayınına katılan iş insanı Egemen Coşkun, Kiev'de yaşanan patlamayı anlattı. Coşkun, "Çok yakındaydım, sıçradım. Arkadaşlarım hemen 'eve gel' diye mesaj attılar. Bu kadar yakından hiç bomba sesi gelmemişti. Detayını bilmiyorum. Bu yayından sonra bağlanamayacağım. İnsanlar marketlerde son alışverişlerini yapıp çıkıyorlar. Bankamatiklerde kuyruklar var, sabah 5'ten beri marketler doluydu. Marketler de boşalmış durumda, alacak bir ürün de kalmadı. Biz Kiev merkezdeyiz şu an, aldığımız ürünler 2-3 gün boyunca bize yeter diye düşünüyoruz. Yollarda trafik de var." dedi.

Haberin Devamı

"KORKUYORUZ, TEDİRGİNİZ"

Ukrayna'da yaşayan ve CNN Türk yayınına katılarak son durumu canlı yayında anlatan iş insanı Bilgehan Evren, "Korkuyoruz ve tedirginiz" dedi ve ekledi: "Yollarda ne gibi sürprizlerle karşılaşacağımızı bilmediğimiz için bulunduğumuz yerde kalmayı tercih ettik. Sabah 5-6 gibi yoğun bomba atışı duyduk. Evler sarsıldı. Arkadaşlarının evlerinden dumanlar yükseldiğini söyleyen tanıdıklarım var. Yola çıkan arkadaşlardan aldığım mesajlara göre trafik çok sıkışık. Bir akradaşım Bulgaristan'a gidiyordu, yollar tamamen tıkalı. Bizim Odessa'da ofisimiz var, Ukraynalılar tahliye ediliyor."