Dünya Uber ile evinden ayrılıp ortadan kayboldu! 5 saat sonra sır ölüm

Uber ile evinden ayrılıp ortadan kayboldu! 5 saat sonra sır ölüm

01.03.2022 - 06:40 | Son Güncellenme:

Uber şoförüyle evinden ayrılıp ortadan kaybolan 21 yaşındaki genç kızın cansız bedeni sabahın erken saatlerinde bir hastane önünde bulundu. Ancak onu oraya kimin götürdüğü belli değildi. Şüpheli ölümün bir cinayet mi yoksa intihar mı olduğu hâlâ polisler tarafından araştırılıyor.

Derleme: Gülşah Karaman / Milliyet.com.tr - Amerika’da yaşayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Ciaya Jordan Whetstone, 19 Şubat 2022 tarihinde bir festivale katılıp daha sonra erkek arkadaşının evine gitti. Gece yarısı evine dönmek için Uber çağıran genç kız, aynı şoförle tekrar dışarı çıktı. Tam 5 saat sonra sabahın erken saatlerinde New Orleans Hastanesi'nin önünde cansız bedeni bulundu. Fakat Ciaya’yı oraya kimin bıraktığı ve ölüm nedeni hâlâ gizemini koruyor.

Haberin Devamı

Uber ile evinden ayrılıp ortadan kayboldu 5 saat sonra sır ölüm

ÖLMEDEN ÖNCE INSTAGRAM’DAKİ PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Dindar bir Hristiyan öğrencisi olan Ciaya Jordan, ölü bulunmadan altı gün önce erkek arkadaşı ve en iyi arkadaşlarıyla bir hafta süren Mardi Gras Festivali'ne katıldı. Üniversite için ağustos ayından beri New Orleans'ta yaşayan Ciaya, Instagram’da heyecanla geceden birkaç fotoğraf paylaştı. Fotoğrafın altında ise "İlk Mardi Gras Festivali'm hayal kırıklığına uğratmadı" yazıyordu.

Uber ile evinden ayrılıp ortadan kayboldu 5 saat sonra sır ölüm

UBER ÇAĞIRIP EVİNE DÖNDÜ FAKAT…

Genç kız festival sonrası erkek arkadaşının evine uğradı. Ardından gömleğini değiştirmek için gece yarısı Uber çağırıp kendi evine dönmek istedi, ancak başına gelecekleri bilmiyordu. Ciaya, gece yarısı evine dönüp ardından Uber sürücüsüyle yeniden dışarı çıktı ve ortadan kayboldu. Öte yandan Ciaya’nın oda arkadaşı Reese White, genç kızın şoförle birlikte dairesinden ayrılmasını engellemeye çalıştığını söyledi. White, Ciaya’nın "Bu benim arkadaşım, onunla yeni tanıştım" dediğini ekledi.

Haberin Devamı

Arkadaşlarından biri ise saat 01.30'da genç kızla telefonda konuştuğunu ve Uber sürücüsünün ona "Parti’ye gitmeyi sever misin?” diye sorduğunu duyup, onu geri arayacağını söylediğini ama asla aramadığını iddia etti.

Uber ile evinden ayrılıp ortadan kayboldu 5 saat sonra sır ölüm

5 SAAT SONRA HASTANE ÖNÜNDE CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Tam 5 saat haber alınamayan Ciaya’nın bedeni New Orleans Hastanesi’nin önüne atılmış şekilde ölü bulundu. Ancak genç kızı oraya kimin bıraktığı ve ölüm nedeni bilinmiyor. Olayla ilgili polis soruşturmayı sürdürse de henüz bunu kimin yaptığına dair bir kanıta rastlayamadı. Yetkililer soruşturmanın sonucuna kadar tüm Uber sürücülerinin yolcu almasını yasakladı.

Uber ile evinden ayrılıp ortadan kayboldu 5 saat sonra sır ölüm

YAKINLARI GENÇ KIZIN YASINI TUTUYOR

Kuzeni Grace Sutton, Uber sürücüsünü hedef alarak “Ciaya, Mardi Gras Festivali'ndeydi ve onu bıraktığı zamana kadar büyük bir zaman farkı var” dedi. Uzun zamandır arkadaşı olan Kassidy Crosby, “Ciaya gerçekten iyi bir insandı, bunu hiçbir şekilde hak etmedi. Babası ve babam hayatım boyunca en iyi arkadaşlardı, bu yüzden her zaman çok yakın olduk" ifadelerini kullandı.

Yas tutan bir akrabası ise, ölmeden iki gün önce Whetstone'dan son kısa mesajı aldığını söyledi. Mesajda "Son zamanlarda aklımdasın. Ama bilmeni istedim, seni çok özledim” yazıyordu.

Haberin Devamı

Uber ile evinden ayrılıp ortadan kayboldu 5 saat sonra sır ölüm

CESEDİ AİLESİNE HÂLÂ TESLİM EDİLMEDİ

Gizemli ölümün ardından Ciaya’nın cesedi hâlâ ailesine teslim edilmedi. Üvey babası Chris Ferrand, ailesinin cesedini Güney Carolina'ya götürmeye çalıştığını ve o zamana kadar herhangi bir soruşturmaya müdahale etmek istemediğini söyledi.

Chris Ferrand, “Olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadan resmi adli tıp sonucunu beklemek istiyorum. Şu anda endişem Ciaya'yı eve götürmek” diye konuştu. Yetkililer, genç kızın gizemli ölüm sonucunun yaklaşık iki ay sürebileceğini bildirdi.

Uber ile evinden ayrılıp ortadan kayboldu 5 saat sonra sır ölüm