Dünya Ukrayna-Polonya sınırından sıcak görüntü!

Ukrayna-Polonya sınırından sıcak görüntü!

26.02.2022 - 13:38 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna işgalinin 3. gününde Ukrayna'nın Polonya sınırından son dakika haberleri geliyor. Çatışmalardan, bombardımanlardan kaçan siviller soluğu Polonya, Romanya ve Macaristan sınırında alıyor. Ukrayna'dan gelen vatandaşlara yardım etmek isteyenler araçlarını tıka basa yiyeceklerle doldurdukları görülüyor.

Ukrayna-Polonya sınırından sıcak görüntü

Rusya’nın saldırılarının ardından Ukraynalı sivilleri yaşadıkları alanları terk ederek güvenli alanlara sığınmaya çalışıyor. Ukrayna’da bulunan Türk vatandaşlarının bir kısmı da tahliyeleri beklerken bir kısmı komşu ülkelere geçiyor.

Haberin Devamı

TRT Haber muhabiri Doğancan Aksoy ise bölgeden son gelişmeleri aktardı; Ukrayna sınırındaki bekleyişimiz devam ediyor. Bizler Polonya'da Korçova Sınır Kapısı'nda bulunuyor. Ukraynalı ailelerin gelişi sürüyor. Bir aile daha Ukrayna'dan gelişini tamamladı. Çocuklarıyla beraber ellerinde iki poşetle giriş yaptılar.

Ukrayna-Polonya sınırından sıcak görüntü

Çok sayıda insan ellerinde telefonlarla sevdiklerine ulaşmaya çalışıyorlar. Bir otobüs sınıra giriş yapıyor. Zaman zaman araçlarla, zaman zaman otobüslerle veya yaya olarak giriş yapılıyor. Burası aynı zamanda bir buluşma noktası. Biz burada zaman zaman buluşmalara da şahitlik ediyoruz. Gergin ve hüzünlü bekleyiş devam ediyor.

Burada Polonyalılar veya ailelerini bekleyen Ukraynalılar da gelenler için bir takım hazırlıklar yapmış. İlk noktada gelenlere su, bisküvi, çay gibi yardımlar da veriliyor. Çok uzun ve zorlu bir yolculuktan geliyorlar. Gelmek kolay değil. Bölgede lojistik imkanlar azalıyor. Polonya'da bile şu anda sınır hattında akaryakıt kıtlığı var. Sınır hattına gelenlere yardımda bulunmak amacıyla Polonyalı ve Ukraynalı kişiler araçlarını içecekler ve yiyceklerle doldurmuş durumda.

Haberin Devamı

Ukrayna-Polonya sınırından sıcak görüntü

Nereye gideceklerini bilmiyorlar. Oteller dolu durumda. Herkes ellerinde birer ikişer bavuluyla gelmiş durumda. Çok uzun bir araç kuyruğu var. Bu kilometrelerce devam ediyor.

Polonya İçişleri Bakanlığı tarafından da kalacak yer verileceğine dair açıklama yapıldı. Buradaki insanlar sevdiklerine kavuştuktan sonra toplama merkezlerine gidecekler. Bilgi alıp konaklayacakları yerlere geçecekler. Polisler de yoğun güvenlik önlemi almış durumda. Hem trafik açısında hem de insanlar arasında bir sorun çıkmaması için Polonya polisi de güvenlik önlemlerini almış durumda.