Dünya Umutlar giderek tükeniyor

Umutlar giderek tükeniyor

17.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Selin vurduğu Libya’ya yardımlar ulaşmaya devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Derne kentinde hala 9 bin kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Umutlar giderek tükeniyor

DSÖ’den yapılan açıklamada, 3 bin 958 kişinin cesedinin çıkarıldığı ve kimlik tespiti yapıldığı kaydedilirken, halen 9 bin kişinin kayıp olduğu ifade edildi. Açıklamada, yaklaşık 250 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak 29 ton ekipman, ilaç, ameliyat malzemesi ve ceset torbalarından oluşan malzemelerin Bingazi’ye ulaştığı kaydedildi. Bu arada ülkeye uluslararası yardımlar ulaşmaya devam ediyor. Türkiye’nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri ve İran’dan yardımlarından Libya’ya ulaştığı kaydedildi.

Haberin Devamı

TCG Osmangazi Libya’ya doğru yola çıktı

ANKARA Milliyet - Milli Savunma Bakanlığı’nın soyal medya hesabından yapılan açıklamada İzmir’den yola çıkan TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin Libya’ya ulaştığını belirtilerek “Gemilerimiz limanda bulunan diğer gemiler tarafından selamlanarak karşılandı” denildi. Paylaşımda, “Gemilerimizde AFAD, AKUT, Sağlık Bakanlığı, Sahil Güvenlik ve itfaiye personelinden oluşan toplam 360 görevli bulunuyor. Görevli personelle birlikte ambulans, TIR kurtarma ve müdahale araçlarından oluşan toplam 122 araç da Libya’ya ulaştırıldı. Ayrıca 3 sahra hastanesi ile muhtelif iaşe, barınma ve sıhhi malzemeler de Libyalı kardeşlerimiz için gemilerimizle bölgeye gönderildi. Bugün (dün) TCG Osmangazi gemimiz de yardım malzemelerini Libya’ya ulaştırmak üzere İzmir’den hareket edecek” denildi. Açıklamada “Sel felaketinden zarar gören dost ve kardeş ülke Libya’nın acısını derinden paylaşıyoruz. 85 milyon vatandaşımızın yardım elini kardeşlerimize ulaştırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.