Dünya 'Vatan hainine' ormanda suikast! Gizli servis görüntüleri yayınladı

'Vatan hainine' ormanda suikast! Gizli servis görüntüleri yayınladı

12.12.2023 - 10:21 | Son Güncellenme:

Rusya'nın başkenti Moskova'nın hemen dışında özel bir operasyon düzenleyen Ukrayna ajanları, dünyayı şoke eden görüntüleri yayınladı.

Vatan hainine ormanda suikast Gizli servis görüntüleri yayınladı

Beş gün önce bir çocuk babası, eski Ukraynalı milletvekili Illya Kyva Rusya'da Ukrayna gizli servisi tarafından öldürüldü. BBC'ye konuşan yetkililer "Kyva hafif silahlar kullanılarak etkisiz hale getirildi" dedi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rus yetkililer ise Kyva'nın cesedinin başkent Moskova'nın dışında bulunduğunu bildirdi. 2023 yılının hemen başında Kyva, Ukrayna'nın işgaline destek verdiği için vatana ihanetten 14 yıl hapis cezası aldı ancak Rusya'ya kaçtı.

Haberin Devamı

Vatan hainine ormanda suikast Gizli servis görüntüleri yayınladı

GİZLİ SERVİSTEN AÇIKLAMA

Ukrayna askeri istihbarat sözcüsü Andriy Yusov, Ukrayna televizyonuna verdiği demeçte, "Evet, Kyva'nın artık hayatta olmadığını doğrulayabiliriz. Aynı durum diğer hainler ve Putin'in kuklalarının da başına gelecek" dedi. Kyva, 2019'da Ukrayna'nın başkanlığı için yürüttüğü kampanyada başarısız olmuş ve Rusya'nın Şubat 2022'de tam kapsamlı işgalini başlatmasından yalnızca bir ay önce ülkeyi terk etmişti. Kyva, Rus devlet medyasındaki propaganda programlarına sık sık katılıyordu.

Vatan hainine ormanda suikast Gizli servis görüntüleri yayınladı

GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Ukrayna gizli servisi korkunç suikastın görüntülerini "Bir numaralı hain" başlığı altında yayınladı. Karlar üzerinde ormanlık bir alanda yerde olan Kyva için gizli servis "Özel bir operasyon düzenlendi" ifadesini kullandı. Yayınlanan görüntülerde cesedin hemen yanında bulunan bir ağaca asılı bıçak, silah ve dürbün kayıtlara geçti. Konuyla ilgili Kyiv Post'a açıklama yapan bir yetkili "Rus tarafına geçmiş vatan hainlerine verilen bir mesaj, unutmayın Rusya sizi korumayacak. Ukrayna'nın düşmanlarını bekleyen tek şey ölümdür" dedi.

Haberin Devamı

Vatan hainine ormanda suikast Gizli servis görüntüleri yayınladı

"ADALET YERİNİ BULDU"

Ukrayna Askeri İstihbaratının sözcüsü Andriy Yusov ise operasyonla ilgili "Hainleri bekleyen kader bu. Kyva en büyük pisliklerden biriydi, ölümüyle adalet yerini buldu" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan AFP, Kyva'nın öldürüldüğü gün, Ukrayna'nın doğu Luhansk bölgesinde Rus yanlısı bir vekilin bombalı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.