Dünya ‘William, Harry’yi asla affetmeyecek’

‘William, Harry’yi asla affetmeyecek’

11.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Kralı Charles’ın küçük oğlu Harry (38) ile eşi Meghan Markle (41) iki yıl önce İngiliz kraliyet ailesinden ayrılarak ABD’ye yerleşti. Ardından kraliyeti ırkçılıkla, baskıcılıkla ve ayrımcılıkla suçlayan medyatik yayınlar yaparak milyonlar kazanmaya başladılar.

‘William, Harry’yi asla affetmeyecek’

Bu yüzden de kraliyet ailesiyle araları açıldı. Şimdi Harry ile Meghan’ın 100 milyon dolarlık anlaşma karşılığında, başrollerinde yer aldıkları kraliyetle ilgili yeni bir belgesel de gerilimi iyice artırdı. Bu belgeselde de çiftin kraliyete yönelik suçlamaları devam ederken Meghan Markle, 8 Eylül’de ölen İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’e nasıl reverans yaptığını da alay ederek anlatıyor.

Haberin Devamı

‘Telafisi imkânsız’

Prens Harry’nin ağabeyi, İngiltere Veliaht Prensi William’ın (40) tüm bu nedenlerle kardeşine çok kızgın olduğu belirtiliyor. William’ın babaanneleri olan Kraliçe II. Elizabeth’e yapılan saygısızlık nedeniyle de kardeşini ve eşini asla affetmeyeceği konuşuluyor. İngiliz basınına göre, kardeşiyle tüm bağları kopan William, Harry’nin yeni yılda yayımlanacak olan anı kitabında da kraliyet ailesine saldıracağını düşünüyor. Haberde William’ın bir arkadaşının “Prens, özel hayatına önem veren bir adam. Harry’nin yaptığı şey ise William’ın inandığı her konuyu lanetlemek. Saray kaynakları, Harry’nin abisi ve eşiyle ilişkisini düzeltmesinin artık mümkün olmadığına inanıyor” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

‘William, Harry’yi asla affetmeyecek’

İlk açıklama

Öte yandan Harry ile Meghan cephesinden, İngiliz kraliyetini sarsan belgesele yönelik eleştirilere karşı ilk açıklama geldi. Çiftin sözcüsü, medyayı, çiftin kraliyet görevlerini bırakmasının ardındaki asıl nedenin “mahremiyet” olduğuna dair yanlış bir yönlendirme yapmakla suçladı. “Dük ve düşes, geri adım atma nedeni olarak hiçbir zaman mahremiyeti göstermedi” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, çiftin kamu görevlerine devam etme isteklerini yineledikleri de belirtildi. Harry ile Meghan burada “mahremiyet” sözcüğüyle özel hayatlarının peşine düşen ve her fırsatta nefretlerini dile getirdikleri paparazzileri kastediyor.