Dünya Yollar kapandı!

Yollar kapandı!

15.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kritik önem taşıyan Severodonetsk’teki tüm köprüler Rus topçu ateşiyle yıkıldı ve kentin bağlantısı kesildi. Burada yeni bir Mariupol vakasının yaşanmasından endişe ediliyor.

Yollar kapandı

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Ukrayna’daki savaşın odağında bulunan Severodonetsk kentinden kötü haber geldi. Donbas bölgesinde devam eden savaşta kritik önem taşıyan Severodonetsk’in, Ukrayna’nın kalanıyla bağlantısı kesildi. Severodonetsk’e ulaşan tüm köprülerin Ruslar tarafından yıkıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Luhansk bölge valisi Serhiy Hayday, dışarıyla bağlantılarının kesildiğini, kente ikmal yapmanın ve sivilleri tahliye etmenin imkansız hale geldiğini belirtti. Hayday, Lisiçansk ve çevre yerleşim bölgelerinden sivillerin, küçük gruplar halinde nasıl tahliye edildiğini yansıtan görüntüler paylaştı. Severodonetsk ve Lisiçansk’ta binlerce sivil bulunuyor. Bağlantısı kesilen Severodonetsk’in yeni bir Mariupol vakasına dönüşmesinden endişe ediliyor.

NATO’YA ÇAĞRI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de, halka sesleniş konuşmasında bölgedeki savaşın “korkunç” bir can kaybına yol açtığını belirtti. Zelenskiy, Donbas’taki savaşın, Avrupa tarihindeki en acımasız savaşlardan biri olarak anılacağını belirterek, Ukrayna ordusu ve istihbaratının Ruslara karşı üstün geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

Zelenskiy, Rus ordusunun kontrolündeki bölgeleri geri alacaklarını belirterek, “Burada kesin bir kötülükle mücadele ediyoruz” dedi ve Batı’dan silah talep etti. Ukrayna yönetimi, ayrıca bugün yapılacak kritik NATO toplantısı öncesi Batı ülkelerinden 300 roketatar, 500 tank ve bin obüs istedi. Zelenskiy’in danışmanı Mihaylo Podolyak, Rusya’yı yenebilmek için “ağır silah eşitliğine” sahip olmaları gerektiğini belirtti. NATO ülkelerinin savunma bakanları bugün Brüksel’de bir araya gelecek ve Ukrayna’ya yardımı görüşecek.

Yollar kapandı

Ukraynalı askerlerin teslim olmasından sonra Rusların kontrolüne geçen Mariupol’deki Azovstal çelik fabrikasındaki yıkım, Rus ordusunun dağıttığı fotoğraflarla daha belirgin olarak ortaya çıkıyor. Harabeye dönen fabrikada öldürülen Azov taburu askerlerinden 64’ünün daha Ukrayna’ya teslim edildiği bildirildi. 

Yollar kapandı

PAPA’DAN SAVAŞ YORUMU: BELKİ DE KIŞKIRTILDI

Papa Françesko, bir Cizvit medya kuruluşunun editörleriyle gerçekleştirdiği konuşmada, Ukrayna’daki savaşla ilgili açıklamalarda bulundu. Papa, Rusya’nın Ukrayna’daki güçlerini ‘zalim ve acımasız’ olarak tanımladı ve Ukraynalıların hayatta kalabilmek için cesurca mücadelelerini övdü. Ancak Papa’nın daha önce Ukrayna’daki durumun siyah beyaz olmadığı ve savaşın “belki de bir şekilde kışkırtıldığı” ifadelerini kullandığı belirtildi. Papa ayrıca Rusya’nın Çeçenleri ve Suriyelileri paralı asker olarak kullanmasının bir ‘canavarlık’ olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

RUSLARIN İDDİASI: TESLİM OLANLARI VURDULAR

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov “32 Ukrayna askerinin, teslim olmak üzereyken kendi askerleri tarafından infaz edildiğini” iddia etti. Konaşenkov, Donetsk’e bağlı Novomihaylovka yerleşim alanında geri çekilme başlatan Ukrayna ordusuna bağlı birliklerin çekilmesi sırasında ‘bazı askerlerin beyaz bayraklar tutarak kendilerine teslim olmak istediğini ancak Ukrayna askerleri tarafından bu askerlerin vurulduğunu’ belirtti.

ANONYMOUS İHA PLANLARINI HACKLEDİ!

İnsansız hava araçlarının (İHA) çok önemli rol oynadığı Rusya ve Ukrayna savaşında, Kremlin karşıtı faaliyetleriyle dikkat çeken hacker grubu Anonymous, Rusya’nın dronelara ilişkin plan ve taktiklerini ele geçirdiğini öne sürdü. Rus İHA’larını yöneten bir şirketi “hacklediği”ni iddia eden siber korsanlar, Rusya’nın drone planları ve taktikleri hakkında detaylı bilgilere ulaştıklarını, söz konusu sızıntıyla savaşa son vermeyi umduklarını kaydetti.