Dünya Yunan spikerden rezalet! Yerel basın bile ateş püskürdü

Yunan spikerden rezalet! Yerel basın bile ateş püskürdü

24.08.2023 - 09:56 | Son Güncellenme:

Yunanistan'da bulunan Dadia Ormanı'nda çıkan yangınlarda farklı noktalarda ölen 18 göçmen hakkında Yunan spiker devlet televizyonu ERT'de skandala varan ifadeler kullandı. Olay hem sosyal medyada hem de Yunan yerel medyasında tepkiye yol açtı.

Altı gündür Dedeağaç ve Başkent Atina'da çıkan yangınlarla boğuşan Yunanistan'da fırtına ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle alevlere müdahale edilemiyor. Yangınlar 200'den fazla personel ve 17'den fazla uçakla söndürülmeye çalışılıyor. Yangınların yanı sıra Salı günü ülkede son günlerin en korkunç gelişmelerinden biri yaşandı.

Haberin Devamı

18 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Yunanistan'ın Türkiye sınırı yakınındaki Meriç Bölgesi'nde orman yangınlarının devam ettiği Dadia Milli Parkı'nda 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yetkililer kayıp ihbarı olmadığını göz önünde bulundurarak bedenlerin ülkeye kaçak yollarla giren göçmenlere ait olduğunu bildirdi.

İtfaiye sözcüsü Ioannis Artophios konuyla ilgili açıklamasında, "Çevre bölgelerden herhangi bir kayıp ihbarı bildirilmediği göz önüne alındığında, bunların ülkeye yasa dışı yollardan girmiş kişiler olma ihtimali araştırılıyor." ifadelerini kullandı.

AVRUPA'YA GÖÇ ROTALARINDAN BİRİ

Meriç Bölgesi, Türkiye üzerinden oraya giden Suriyeli ve Asyalı göçmenlerin Meriç Nehri'ni geçerek Avrupa Birliği'ne ulaşmak üzere en çok kullandıkları rotalardan biri haline geldi. Dadia ormanının göçmenlerin tercih ettiği bir rota olduğu da biliniyor.

Haberin Devamı
1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

YUNAN SPİKERDEN SKANDAL

Olayın sıcaklığı etkisini sürdürürken Yunan Devlet Televizyonu spikeri ERT'de bir skandala imza attı. Alexandras Douvara hayatını kaybedenler hakkında 'Tek hoş olan şey, kömürleşerek ölen 18 göçmenden başka insan hayatının yasını tutmamış olmamızdır' dedi. Douvara'nın bu sözleri Yunan basınında deprem etkisi yarattı

IN.GR haber sitesi bunun kabul edilemez bir atıf olduğunu söyleyerek, spikere göre “Göçmenlerin daha aşağı bir tanrının insanları olduğunu, hayatlarının Yunanlıların hayatları kadar önemli olmadığını” öne sürdü. Efimerida gazetesi ise Alexandras Douvara'nın yorumunu 'Utanç verici' olarak ifade etti.

Yunan spikerden rezalet Yerel basın bile ateş püskürdü