Dünya Yunanistan'da Türkiye manşetlerde: Yüz ifadeleri her şeyi anlatıyor

Yunanistan'da Türkiye manşetlerde: Yüz ifadeleri her şeyi anlatıyor

15.05.2023 - 11:53 | Son Güncellenme:

Komşu Yunanistan, Türkiye'deki seçim sonuçlarını nasıl gördü? CNN Türk Atina Temsilcisi Yorgo Kirbaki, Yunanistan'daki son durumu anlattı.

Türkiye'nin, 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerinin belirleneceği seçim için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Haberin Devamı

Seçimlerde Cumhurbaşkanlığı için oy kullanılırken aynı zamanda 28. Dönem TBMM'yi belirlemek için de oylar atıldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre sandıkların yüzde 99.38'i açılırken, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.42 oy aldı. Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44.95 oy aldı.

YUNANİSTAN SONUÇLARA NE DİYOR?

Türkiye'deki seçimlerin sonuçları Atina'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'nin zaferi olarak değerlendirildi. Yunan başkentinde seçim sonuçlarıyla ilgili olarak 'Erdoğan silip süpürdü', 'Erdoğan dokuz canlı', 'Rekor düzeyde katılım şaşırttı' ve 'Erdoğan ile seçmenleri arasındaki sevda kazandı' şeklinde değerlendirildi.

Yunan haber siteleri seçim sonuçları için şu ifadeleri kullandılar:

Haberin Devamı

Kathimerini: Erdoğan anketleri, Kılıçdaroğlu da beklentileri boşa çıkardı. İkinci turda düğümü Sinan Oğan'a oy verenler çözecek. İlk turda Erdoğan'a oy verenlerin ikinci turda farklı tercih yapmaları neredeyse imkansız.

Proto Thema: Erdoğan ile Türk halkı arasındaki derin ve aşılmaz bağlar bulunduğunu kanıtladı. Anketleri alt üst ederek ipi önde göğüsledi.

In.gr: Anketlerin tahminleri çöp kutusuna atıldı. İkinci turda düğümü kimi tercih edeceğini açıklamayan Oğan'ı seçmenleri belirleyecek.

Bir diğer haberde ise, "Erdoğan, zafer balkonundan şarkı söyleyerek apaçık, net galibiyetini kutladı şeklinde" ifadeler yer aldı.

Yunan televizyonlarının ise seçim sonuçları için yorumu şöyle oldu:

Sky televizyonu, "Seçim sonrası bir yandan Erdoğan'ın coşkulu kalabalık önünde şarkılar söylemesi diğer yandan kameraların önünde Millet İttifakı liderlerinin yüz ifadeleri... Bunlar her şeyi anlatıyor. Erdoğan silip süpürdü" değerlendirmesinde bulundu.

Devlet televizyonu ERT ise, "MHP'de seçimlerden güçlenerek çıktı. Anketlerin aksine milletvekili sayısını artırdı. Seçim sonuçlarında ne depremler ne de ekonomik kriz etkili oldu" yorumunu yaptı.