Dünya Zelenskiy İngiltere'ye indi! Sunak ile dikkat çeken kare

Zelenskiy İngiltere'ye indi! Sunak ile dikkat çeken kare

15.05.2023 - 12:52 | Son Güncellenme:

Programı kapsamında İngiltere'ye giden Volodimir Zelenskiy burada Rishi Sunak ile görüştü. Zelenskiy'nin helikopterden iner inmez Sunak ile kucaklaşması ise kameraya yansıdı.

Zelenskiy İngiltereye indi Sunak ile dikkat çeken kare

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile hafta sonu Aachen'de yaptığı zirvenin ardından dün Emmanuel Macron ile görüşmek üzere Paris'teydi.

Haberin Devamı

'TEKRAR HOŞ GELDİN'

Paris sonrası İngiltere'ye geçen Zelenskiy, Başbakanı Rishi Sunak ile önemli temaslarda bulundu. Söz konusu ziyarette iki liderin samimi görüntüsü ise objektiflere yansıdı. Rishi Sunak ise o anları Twitter'dan paylaşarak 'Tekrar hoş geldin' notunu düştü.

'FIRTINA GÖLGESİ CEPHEDE'

Sunak görüşme sonrası yaptığı açıklamada Rusya'ya karşı mücadelede 'çok önemli' bir hafta olacağını öne sürdü.
İngiltere, geçtiğimiz hafta Ukrayna’ya uzun menzilli 'Storm Shadow' (Fırtına Gölgesi) adlı seyir füzeleri gönderdiğini açıkladı. 240 kilometre menzilli füzeler Rus işgaline karşı Ukrayna'da önemli rol oynayacak.

Ziyareti kapsamında bir de tweet atan Zelenskiy, iki ülke arasındaki işbirliğinin katlanarak devam edeceğini söyledi. Rishi Sunak da benzer açıklamalara yer verirken konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

'Ukrayna'nın uluslararası toplumdan desteğe ihtiyacı var. Onları hayal kırıklığına uğratamayız'