Dünya Zuckerberg’in 7.8 milyarlık sığınağı!

Zuckerberg’in 7.8 milyarlık sığınağı!

18.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın da bağlı olduğu Meta şirketinin sahibi Mark Zuckerberg’in, Hawaii’de ABD tarihinin en büyük evlerinden birini yaptırmaya hazırlandığı, projenin gizlilik içinde yürütüldüğü ortaya çıktı.

Zuckerberg’in 7.8 milyarlık sığınağı

DIŞ HABERLER SERVİSİ - “WIRED” dergisinin haberine göre, Zuckerberg, birden fazla malikane, bir köy ve 5 bin metrekarelik yeraltı sığınağını içeren Hawaii yerleşkesine 270 milyon dolar (7.8 milyar TL) harcayacak.

Haberin Devamı

Tünelde kaçış kapısı

Köyün kendisine yetecek kaynakları olacağı, lüks evlerde 30 yatak odası, 30 banyo, konferans odaları ve birden fazla asansör bulunacağı belirtildi.

Evleri birbirine bağlayacak yeraltı tünel sisteminde olası bir tehlikeye karşı kaçış kapısının da olacağı ifade edildi. Arazideki sığınağın ise bombalar da dahil tehditlere karşı metal ve betondan ses geçirmez kapıları olacağı bildirildi. Tarıma elverişli arazide su deposu, pompa sistemi bulunduğu da hatırlatılırken, 39 yaşındaki ABD’li milyarderin, sığınağı için kesenin ağzını açtığı vurgulandı. Yerleşkenin etrafına 6 metrelik duvar ördürürken, projede çalışanlara gizlilik sözleşmesi imzalattığı da öne sürüldü.

Zuckerberg’in 7.8 milyarlık sığınağı

ABD’nin Büyük Okyanus’ta adalardan oluşan eyaleti Hawaii’de Mark Zuckerberg’in yaptıracağı sığınaklı proje dillere düştü.