Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Kuzey Kıbrıs’ın turizm konusunda önemli atılımlar yaptığını, daha da atılacak çok adımların olduğunu her defasında dile getiriyorum. Ülke yapılan yatırımlar ve Türkiye’nin de Ada’nın turizme yaptığı katkıyla yükselişine devam ediyor. Ada, deniz turizminin yanında önemli bir alanda da adından söz ettirmeye başladı. Bu da golf. Girne’de deniz ve dağ manzaralı Korineum Golf Club adında 18 delikli ve 86 odalı muhteşem bir tesis var. Kıbrıs Türk Ticaret Odası Eski Başkanı iş adamı Günay Çerkez’in sahibi olduğu Korineum’un her dönem önemli ziyaretçileri oluyor. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, ülkeye her gittiğinde Kuzey Kıbrıs turizminin tanıtılması’ amacıyla mutlaka golf oynuyor.

NİHAT BEY’DEN TURİZM ÖNERİLERİ

Haberin Devamı

Girne’de golfün adresi

Korineum Golf Club, bu hafta sonu da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Ali Nuri Türker, Selim Koray, Hasan Akçakayalıoğlu, Tuğrul Timur, Selim Gülmen, Kerem Metin, Erhan Kamışlı, Erdem Kıramer ve Serhat Soysal gibi Türk iş ve golf camiasının önemli isimlerini ağırladı. Heyecanlı karşılaşma öncesinde Nihat Bey ve Günay Bey ile sohbet ediyoruz. Nihat Bey, Korineum’u çok beğendiğini ve Kuzey Kıbrıs’a yakışır nezih bir golf adresi olduğunu söyledi. Günay Çerkez’i kutladığını belirtti. Ardından Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya açılmasına yönelik değerli düşüncelerini anlattı.

Yeni turizm alanları

Nihat Özdemir, Kuzey Kıbrıs’ın sadece deniz turizmiyle anılmaması gerektiğini kaydediyor ve bunun ülke için yeterli olmadığını söylüyor. Özdemir’in Kıbrıs’la ilgili önerilerini buraya not etmek isterim: “Ülkenin potansiyeli büyük, bunu görüyoruz. KKTC’de golf ve futbol sahaları yapılmalı. Deniz sporları yaygınlaştırılmalı. Bunlar yapıldığında getirisi çok yüksek olacaktır. Yabancı turistlerin de ilk aklına gelen yer Kıbrıs olacak. İşsizliğin azalması açısından bunların önemli olduğunu düşünüyorum."

NİHAT BEY’DEN TURİZM ÖNERİLERİ

Kalkınmaya Limak imzası

Özdemir’in önerileri de boşa değil. Limak Holding, Ada’ya turizm alanında önemli bir yatırımla giriyor. Bafra Turizm Bölgesi’nde önümüzdeki günlerde Limak Otel açılışı yapılacak. Nihat Bey yatırımla yakından ilgileniyor. Grup olarak en kısa sürede Limak Otel’i Kuzey Kıbrıs’a kazandıracaklarını ifade eden Özdemir, “Kuzey Kıbrıs’ın kalkınmasında etkin bir şekilde rol alacağız” diyor. Özdemir, “Ada’daki siyasi sorunun sona ermesinin de çok büyük bir kazanım getireceğine” vurgu yapıyor.

Haberin Devamı

‘Zengin turiste ihtiyaç var’

Korienum’un sahibi Günay Çerkez de, turizmde öne çıkan ülkelerden biri olan Kuzey Kıbrıs’ın katma değeri yüksek sektörlere yönelmesi düşüncesinde. Çerkez, Kuzey Kıbrıs’ın zengin turiste ihtiyacı olduğuna dikkat çekiyor ve Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına bu şekilde daha fazla katkı sağlanacağını işaret ediyor.

Çerkez, “Yıldırım Demirören ve Nihat Özdemir gibi isimleri ağırlamaktan onur duyduk” dedi ve ekledi: “Türkiye iş dünyasının önde gelen insanlarını ağırlamak yalnız bizim tesisimiz için değil ülkemizin tanıtılmasında da büyük önemli bir yer tutuyor.”

Başarabiliriz...

Bu arada Günay Çerkez, Korineum yönetimini kızı Meryem ve damadı Umut’a bırakmış. Meryem Hanım ve Umut Bey neredeyse otelde sabahlıyor. Oraya evleri gibi bakıyorlar. İkilinin şu sözleri önemli: “Bir golf sahası ülkemiz için az. Güney Kıbrıs’ta yaklaşık 10 saha var. Bunu mutlaka artırmamız gerekiyor...” Bu sırada Hasan Çerkez söze giriyor, “Kuzey Kıbrıs’taki yatırım ortamı potansiyelini değerlendirmek elimizde. Bunu başarabiliriz” diyor. Noktalamak gerekirse, ülkenin kalkınması için atılması gereken bir çok adım var. Bu adımların atılmasında da siyasi otoritelerin yatırımcıların önünü açacak yasaları çıkarması gerekir. Ülkenin geleceği böyle kurtarılacaktır.

NİHAT BEY’DEN TURİZM ÖNERİLERİ