Gündem E-bordro ile maaş döküm bilgileri!

E-bordro ile maaş döküm bilgileri!

12.06.2016 - 12:37 | Son Güncellenme:

E-bordo hizmeti sayesinde maaşınızda meydana gelen değişimleri öğrenebilirsiniz. E-bordo hizmetinden ancak devlet memurları yararlanabiliyorlar. E-bordro hizmeti devletin bir diğer online hizmeti olan e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

E-bordro ile maaş döküm bilgileri

İnsanlar çalışma hayatı boyunca her ay düzenli olarak maaş alırlar. Bu maaşlar ile insanlar kişisel ihtiyaçlarını ve geçimlerini sağlarlar. Örneğin banka kuruluşları üzerinden bir işlem yapacak olduğunuz zaman banka sizden maaş bordronuzu ister. Bu maaş bordrosunu istemesinin sebebi maaşınızın ne kadar olduğu ve düzeni hakkında bilgi sahibi olmak içindir. Sizde kişisel olarak maaş bordronuz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Maaş bordronuz hakkında bilgi sahibi olmak için devletimiz çok kullanışlı bir sistem geliştirmiştir. E-Bordro adı altında hizmet veren bu sistem iletişimin bel kemiği olan internet platformu üzerinden gerçekleşmektedir. Devletimizin vatandaşlarına sunmuş olduğu resmi internet sitesi olan e Devlet platformu tüm kamu kurum ve kuruluşlarını bünyesinde barındırmaktadır. Bu sayede şubelere gitmeye gerek kalmadan kısa bir süre içinde internet platformu üzerinden resmi işlemlerinizi halledebilirsiniz. Bu e Devlet platformundan yararlanmak için ilk olarak e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet üyeliği olmayan kişilerin yapması gereken işlem çok basittir.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk olarak herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeterlidir. Bu işlemin ardından vezne görevlisi size T.C. kimlik numaranıza tanımlı bir şifre verecektir. Bu şifre ile T.C. kimlik numaranızı ilgili bölüme yazarak e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. PTT şubesi üzerinden almış olduğunuz şifre için işlem ücreti adı altında sizden 2 TL tutarında ücret talep etmektedir. e Devlet sistemine ilk defa girdiğinizde sistem direkt olarak sizden kişisel kimlik bilgilerinizi girmenizi ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değiştirmeniz istenmektedir. Tüm bu işlemlerin ardından e Devlet platformu hizmetinize açılmıştır.

e Devlet platformu üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de e bordro sorgulama işlemidir. İnternetin sağlamış olduğu kolaylıklar arasında gösterilen bu sistem sayesinde vatandaşlar vakit kaybetmeden kısa bir süre içinde e bordro sorgulama işlemlerini yapabileceklerdir. Üstelik eskiden internet bağlantısı kurmak için bilgisayara ihtiyaç vardı ancak şimdilerde bilgisayar yerine akıllı telefonlar sayesinde internet bağlantısı kurmak daha basit bir hal almıştır. Bu sayede Olduğunuz her yerden internet bağlantısı kurarak e bordro sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan e bordro sorgulama işleminin bir başka faydası ise vatandaşlara vakit kaybı yaşatmamasıdır. Sıra bekleme derdi olmadan iş yerinde, evde yada herhangi bir yerde oldukça basit bir şekilde e bordro sorgulama işleminden faydalanabilirsiniz. E bordro sorgulama işlemi için tek yapmanız gereken internet bağlantısı kurmak ve e devlet sistemine giriş yapmak olacaktır. Bu e Devlet sistemine girdikten sonra sayfa üzerinde bulunan arama motoruna e bordro yazarak çıkacak olan sayfada e bordro sorgulama işleminizi gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Sizde e bordro sorgulama işlemi yapıp maaşınız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden e Devlet sistemine giriş yapın.