Gündem E-bordro ile maaş dökümünü inceleyebilirsiniz!

E-bordro ile maaş dökümünü inceleyebilirsiniz!

10.07.2016 - 09:19 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmetini kullanan memurlar maaşlarında meydana gelen değişimleri inceleme fırsatı yakalıyor. E-bordro hizmeti ancak devlet memurlarına sağlanan bir hizmettir. E-bordro hizmetinin ayrıntılarını yazımızdan öğrenmeniz mümkün olacaktır.

E-bordro ile maaş dökümünü inceleyebilirsiniz

Bir hesabın ayrıntılarını gösterebilmek için düzenlenen hesap cetvele bordro denir. Bordrolar; ücret bordroları ve maaş bordroları olmak üzere iki ana başlıkta incelenmesine rağmen kişilerin durumu ve işin durumuna göre de isimlendirilebilir. Sizler için bu yazımızda internet üzerinden alabileceğiniz bordro işleminden bahsedeceğiz. İnternet üzerinden yapılan bordro işlemine E-Bordro denmiştir. İnternet üzerinden bordro alma işleminizi E-Devlet resmi sitesi üzerinden şifreli olarak yapabilir ve çıktısını alabilirsiniz. Bildiğiniz gibi E-Devlet birkaç yıldır devlet dairesi işlemlerimizi kolayca halledebilmemiz için devletimiz tarafından oluşturulmuştur. Sistem üzerinden işlemlerimizi yapıp, sonuçların çıktısını alabiliyoruz. Ve aldığımız bu çıktılar resmi evrak yerine geçiyor. Üzerinde bulunan barkod sayesinde takibi yapılabiliyor ve resmi kurumlarda kullanılıyor. Yazımızın devamında E-Devlet sistemi üzerinden bordro belgesi alabilmek için gereken şeyleri ve işlemi sistem üzerinden yapabilmeniz için gerekli bilgileri vermiş bulunmaktayız. Yazımızın devamından bu işlemi nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden bordro alabildiğiniz resmi sitenin ismi yazımızda da bahsetmiş olduğumuz gibi E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi üzerinden 22 farklı kuruma ait devlet dairesi işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür. Ancak E-Devlet sistemi şifreli bir sistemdir. Şifreli bir sistem olduğu için de oldukça güvenli bir sistemdir. Sistem üzerinden kimlik bilgileriniz kullanıldığı için korumaya ihtiyaç duymaktadır. Eğer bir E-Devlet şifresine sahip değilseniz, E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğiniz hakkındaki gerekli bilgileri yazımızın devamında sizler ile paylaşmış bulunmaktayız.
E-Bordro işlemini yapabilmek için ilk olarak E-Devlet şifrenizi bir PTT şubesinden almanız gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi size yakın veya uza herhangi bir postane şubesinden yani PTT şubelerinden kimlik bilgileriniz ile şifre alma başvurusu yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzun ardından kimlik bilgileriniz ile size ait bir E-Devlet şifresi oluşturulacaktır. Kimlik bilgileriniz ile alacağınız E-Devlet şifresi için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretini ödedikten sonra size özel E-Devlet şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Aldığınız bu şifre size özeldir. Kimlik bilgileriniz ile oluşturulan bu şifre ile sistem üzerinden başka biri adına sorgulama işlemi veya herhangi bir işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Denemeyiniz. Ayrıca almış olduğunuz bu zarf içerisindeki şifre geçici şifrenizdir. Sisteme yapacağınız ilk girişte sistem sizden şifrenizi değiştirmenizi talep edecektir. Kendinize ait bir şifre oluşturup, şifrenizi kalıcı hale getirebilirsiniz.
Şifrenizi aldıktan sonra veya zaten bir E-Devlet şifreniz bulunuyorsa bordro alma işleminizi yapabilmek için E-Devlet sisteminin E-Bordro ile ilgili olan sekmesini açarak işleme başlamanız gerekmektedir. Karşınıza çıkacak olan sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Sonrasında karşınıza açılacak olan kimlik doğrulama sayfasındaki boş alanlara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak doldurmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi yazıp, doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle E-Devlet sistemi üzerinden E-Bordro öğrenme işleminizi tamamlamış olacaksınız. Açılacak olan sayfa üzerinde bordronuz bulunmaktadır.

Yazarlar