Gündem E Bordro İle Memur Maaşlarını Sorgulayın!

E Bordro İle Memur Maaşlarını Sorgulayın!

23.04.2015 - 08:52 | Son Güncellenme:

Maliye bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen E-Bordro sistemi ile memurlar maaş bilgilerine artık üzerinden kolayca ulaşabilmektedirler. E-Bordro sistemine giriş için detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

E Bordro İle Memur Maaşlarını Sorgulayın

Maliye Bakanlığı tarafından kamu kuruluşlarında çalışan 657 sayılı kanunun 4A maddesine tabi olan çalışanların maaş bordrolarında gelişen internet teknolojisini aktif olarak kullanıyor. Maliye Bakanlığı’nın internet üzerinde kamu çalışanlarının hizmetine açmış olduğu bu yeni uygulaması ile birlikte kamu çalışanlarının maaş bordrolarına ulaşmaları çok daha kolay ve basit bir hale geliyor. Hele ki son yıllarda gelişen internet teknolojisi ile birlikte vatandaşın çok daha pratik bir şekilde bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabildiği düşünüldüğünde kamu çalışanlarına yönelik olarak e-bordro uygulaması Maliye Bakanlığı’nın son derece yerinde bir adımı haline geliyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO

Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası üzerinden erişim sağlanabilmekte olan e-bordro sorgulama ekranında kamu çalışanları bazı kamu personel bilgileri ve kimlik bilgileri ile en güncel maaş bordrolarına ve geçmiş dönem bordrolarına kolay bir şekilde ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde e-bordro sorgulama işleminin yapılabilmesine olanak sağlayan Maliye Bakanlığı’nın bu online hizmetini günün her saatinde 7 gün 24 saat olarak kullanabilme imkanı bulunuyor.

Kamu personellerinin e-bordro sorgulama işlemleri için Maliye Bakanlığı’nın dijital platformda yer alan e-bordro uygulamasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘Memuriyet sicil no’,’emekli sicil no’, ‘yıl’, ‘ay’ ve ‘istihdam tipi bilgilerini girmeleri gerekiyor. En son olarak sayfa içerisindeki güvenlik kodu resmindeki karakterleri ilgili yerine girerek ‘gönder’ seçeneği ile dönem maaş bordrosu bilgilerine ulaşabiliyor. Bu uygulama ekranında şifresiz olarak yapabilen Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama hizmetini kamu personeli dilerlerse e-Devlet sistemi üzerinden de yapabiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden e-bordro sorgulama işlemlerini yapacak vatandaşların öncelikle sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Güvenlik amaçlı olarak var olan ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapan kamu personelleri yani Emekli Sandığı sigortası mükellefleri ana sayfada bulunan e-hizmetler kategorisinde alfabetik sıralamadaki kamu kurumları listesinden Maliye Bakanlığı’nın online hizmetlerine ulaşabiliyor.

Burada e-bordro sorgulama işlemi için vatandaşların ‘Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ ekranına tıklamaları gerekiyor. Böylelikle e-bordro sorgulama işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden yaparak, dönem bazında maaş bordrolarını internete erişim sağlayabildiği her yerden inceleyebilme imkanına sahip olabiliyor.