Gündem E-Bordro üzerinden memur maaş bordrosu sorgulama

E-Bordro üzerinden memur maaş bordrosu sorgulama

01.09.2015 - 21:08 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan E-Bordro sorgulama sistemi ile memurlar maaşlarını kolayca görüntüleyebilmektedirler. E-Bordro sistemi hakkında detaylı bilgi ve sorgulama işlemi haberimizde anlatılmıştır.

E-Bordro üzerinden memur maaş bordrosu sorgulama

Maaş bordrosu çalışan vatandaşların maaşlarını gösteren belgedir. Maaş bordrosunda çalışan vatandaşların hangi aylarda ne kadar maaş aldıkları, maaşlarında oluşan kesintileri, neden kesildiği gibi bilgilerin hepsi bu belgede yer almaktadır. İnternet üzerinden bu belgeye de ulaşabilirsiniz. Maaş bordrosu internet üzerinden E-Bordro olarak geçmektedir. İnternet üzerinden E-Bordro işlemi iki farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden E-Bordo işlemi çok kolaydır. İnternet üzerinden şifresiz olarak Maliye Bakanlığının E-Bordro uygulamasından alabildiğinizi gibi ayrıca E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sistemi üzerinden de E-Bordronuza ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Borda işlemini internet üzerinden şifresiz olarak gerçekleştirebilmek için ilk olarak Maliye Bakanlığının Muhasebat Genel Müdürlüğü internet sayfasına giriş yapmalısınız. Bu sayfanın E-Bordro bölümüne giriş yaptıktan sonra memurlar bu bölüme bazı bilgilerini girerek E-Bordo internet uygulamasına giriş yapabilirler. E-Bordro sistemine giriş yapabilmek için bu bölüme ilk olarak T.C. kimlik numaranızı, Memuriyet sicil numaranızı ve emekli sicil numaranızı sisteme girmelisiniz. Ulaşmak istediğiniz maaş bordrosunun ilk olarak yılını seçtikten sonra ayını da seçmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler de girildikten sonra son olarak istihdam tipini seçmelisiniz ve resimde gördüğünüz güvenlik numarasını gerekli yere girmelisiniz. Tüm bu bilgiler sisteme girildikten sonra vatandaşlar internet üzerinden maaş bordrosuna ulaşabilirler.

Haberin Devamı

E-Bordro sistemine E-Devlet sistemi sayesinde ulaşmak istiyorsanız öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Bu linki tıkladıktan sonra giriş bölümü karşınıza gelecektir. Bu giriş bölümünde 4 farklı giriş yolu vardır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay ve basit olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra vatandaşlar E-Devlet sistemine T.C. kimlik numarasını ve E-Devlet şifresini girmelidir. E-Devlet şifrenizi de üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğinizi PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetlerden Maliye Bakanlığını bulmalısınız. Maliye Bakanlığının alt seçeneklerinden E-Bordro hizmetine ulaşabilirsiniz.