Gündem E-Devlet GBT sabıka kaydı ve Yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet GBT sabıka kaydı ve Yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır?

04.09.2015 - 00:38 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin internet üzerinden yapılması önemli kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgileri bu haberimizde bulabilirsiniz.

E-Devlet GBT sabıka kaydı ve Yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır

Adalet Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan kurumlarından alımı esnasında büyük zorluklar yaşadıkları sabıka kaydı belgesini artık internet üzerinden son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde vatandaşın güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilmesine yardımcı olan e-Devlet portalı üzerinde Adalet Bakanlığı tarafından yeni başlatılan online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte artık sabıka kaydı belgesini internete erişim sağlanabilen her yerde kolaylıkla ve birkaç dakika süren işlemlerle alabilme imkanı bulunuyor. Dijital platformda kamu kurumlarının online hizmetlerini uygulamalarını bir arada ve yüksek güvenlikli bir portal içerisinde sunmakta olan e-Devlet sistemi içerisinde vatandaşın hizmetine sunulan bu sabıka kaydı belgesi hizmeti ile birlikte vatandaş, sabıka kaydı belgesini artık internet üzerinden kolayca alabiliyor.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern Türkiye’sinde sadece bir gün içerisinde Türkiye’deki Adalet Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan kurumlarına yapılan başvuruların on binler düzeyine ulaşması vatandaşın sabıka kaydı belgesini çok zorlu bir şekilde alabilmesine yol açıyordu. Aynı zamanda da Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumların gerçekleştirilmekte olunan diğer işlemlerinde işleyişin yavaşlaması nedeni ile çok zorlu bir şekilde gerçekleştirilebilmesine yol açıyor. Adalet Bakanlığı hizmetleri kapsamında yaşanan ve ortaya çok sık şekilde çıkan bu gibi sorunlar ve mağduriyetler nedeni ile Adalet Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sisteminde online GBT sorgulama hizmeti açıldı.

Haberin Devamı

Vatandaşın internete bağlanabildiği her noktadan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildiği e-Devlet sisteminde bu yıl içerisinde başlatılan online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte artık eskiden son derece uzun sürebilen sıra bekleme çilesi ve yoğun işlem trafiği ile alınabilen sabıka kaydı belgesini son derece pratik biçimde ve sadece birkaç dakika süren işlemler ile alabilme kolaylığını vatandaşlara sunuyor. Bu işlem için vatandaşların, e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşın öncelikli olarak e-Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imza gibi dijital platformda yüksek güvenlikli giriş imkanı sunan yüksek güvenlikli giriş seçeneklerinden birisini temin etmeleri gerekiyor. Bu yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanan vatandaşlar, e-Devlet sistemine kolay bir şekilde giriş yapabiliyor.

E-Devlet sisteminin ana sayfasında bulunan e-hizmetler kategorisindeki Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından kolay bir şekilde sabıka kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Vatandaşlar bu ekranda sabıka kaydı belgesini alabilmek için sayfa içerisinde kendisine verilen uyarı penceresini dikkatlice okuduktan sonra onaylayarak, işlemi gerçekleştirebiliyor. Bu işlemler esnasında vatandaştan ‘kurum türü’, ‘kurum adı’ ve ‘belgenin neden verileceği’ bilgileri isteniyor. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girilerek, dijital platform üzerinde e-Devlet sisteminden kolay bir şekilde sabıka kaydı belgesi alınabiliyor.

Haberin Devamı

İnternette Yargıtay dosya sorgulama işlemi de dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşın Yargıtay’a gönderilen dosyasının güncel durumu hakkında bilgi alabilmesi dijital platformda hizmete sunulan online Yargıtay dosya sorgulama uygulamasından önce son derece zorlu ve sorunlu olabiliyordu. Bu sebeple kısa bir süre önce Yargıtay’ın kendi resmi web sayfasındaki online işlemler menüsü altında hizmete açmış olduğu online Yargıtay dosya sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor.