Gündem E-Devlet giriş işlemleri

E-Devlet giriş işlemleri

08.10.2016 - 10:41 | Son Güncellenme:

Son yıllarda artık her vatandaşın oldukça pratik bir şekilde kullandığı E-Devlet sistemi sayesinde artık hiç bir kuruma gitmenize gerek kalmayacak. E-Devlet sistemi sizlere 7/24 hizmet verebilmektedir. E-Devlet sistemi hakkında detaylı bilgiler bu haberimizde!

E-Devlet giriş işlemleri

Son on yılda teknolojinin gelişimi sayesinde insanlık adına oldukça büyük adımlar atıldı. Hemen hemen her sektörde bu gelişen teknolojinin nimetleri kullanılmaya başlandı. Devletin de kayıtsız kalmadığı bu teknoloji sayesinde artık sizlerde devletin vereceği hizmetleri online olarak alabilmeniz mümkün olacaktır. Örneğin bir Vergi Borcu Sorgulama işlemi gerçekleştirmek istiyorsunuz ve bu işlem için de vergi İdaresi Bakanlığının birimlerine gitmeniz gerekiyor. Eğer büyük şehirde yaşayan biri iseniz bu kuruma gitmek sizler için her zaman mümkün olmayabilir.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Zar zor sağladığınız ulaşım sonucunda vardığınız kurumda sizleri yıldıracak birçok faktörle karşı karşıya kalabilmeniz olasılıklar arasındadır. Mesela kurumun önünde oluşan uzun kuyruklar sizlerin hem vaktinden çalacak hem de sizleri yorgun düşürecektir. Belki de daha sıra size gelmeden resmi mesai saatlerinin bitmesi durumunda sizler işinizi halledemeden tekrar dönüş yapabilirsiniz. Bu ve bunun gibi durumları ortadan kaldırabilmek adına bir sistem geliştirildi. E-Devlet sistemi adı verilen bu sistem hemen hemen tüm resmi kurumların bir çatı altında siz değerli vatandaşlara hizmet vermektedir. Bu kurumlar vatandaşların zamanından çalmamak ve sizleri zahmete sokmamak adına burada birçok alanda sizler ile buluşarak sizlere online olarak hizmet verebilmektedir. Ayrıca E-Devlet sistemine giriş yapabilmeniz ve talep ettiğiniz hizmeti alabilmeniz için resmi mesai saatlerini beklemenize gerek kalmayacaktır. Çünkü bu sistem size internet bağlantısının olduğu akıllı cep telefonlarından ve bilgisayarlardan 7/24 hizmet verebilmektedir.

Haberin Devamı

Her vatandaşın artık kullanması gerektiği E-Devlet sistemine dahil olabilmeniz ve giriş yapabilmeniz için öncelikle bir adet E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Bu E-Devlet şifresini ise bulunduğunuz ya da ikamet ettiğiniz en yakın PTT şubelerinden talep edebilirsiniz. E-Devlet şifresi almak için başvuruda bulunduğunuz PTT şubelerinde yetkililer sizlere bir adet form vereceklerdir. Bu form sizleri sisteme dahil olabilmenizi kolaylaştıracak ayrıca her hizmet talebinde sizlere en kısa sürede hizmet verebilmek adına oldukça pratik bir şekilde girişinizi sağlayarak işleminizi gerçekleştirmenize yarayacaktır. Formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız bu açıdan oldukça önemlidir. Daha sonrasında eksiksiz bir şekilde doldurduğunuz formu yetkililere teslim ettiğiniz gün içerisinde sizlere 2 TL karşılığında E-Devlet şifreniz verilecektir. Ardından E-Devlet şifreniz ile beraber resmi E-Devlet web sayfasını ziyaret edin. Ve burada sizlerden istenilecek bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazın ve sonrasında da kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Ardından yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığı altında yapmak istediğiniz işleme uygun başlığa tıklayarak işleminizi gerçekleştirin.