Gündem E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet giriş işlemlerine nereden ulaşabiliriz?

E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet giriş işlemlerine nereden ulaşabiliriz?

11.12.2015 - 00:28 | Son Güncellenme:

E-Devlet giriş işlemlerine ulaşmadan önce E-Devlet seçeneklerinden olan E-Devlet şifresi alma işlemini yapmanız gerekmektedir. E-Devlet şifresi aldıktan sonra E-Devlet girişini nasıl yapacağınız haberimizde.

E-Devlet şifresi nasıl alınır E-Devlet giriş işlemlerine nereden ulaşabiliriz

Her türlü kamusal işlemlerimizi gerçekleştirebildiğimiz bir uygulama olan e-Devlet uygulaması yediden yetmişe her türlü işlemimizi yapmaya yarar. Biz vatandaşlar olarak işlemlerimizi oldukça kısa bir zaman dilimi içinde yapabilir, hayatımızı zorlaştıran eylemleri bu şekilde gerçekleştirerek hem zaman kazanırız, hem de büyük pratikliğe kavuşuruz. E-Devlet sistemi kapsamında hizmet veren kurum ve kuruluşların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu artışta ki en büyük etken olarak vatandaşların bu uygulamaları aktif biçimde kullanmalarıdır. Biz vatandaşların online hizmet veren uygulamaları bu denli aktif kullanmaları sonucunda e-Devlet sistemi içinde yer alan kurum ve kuruluşlarında sayısı artmıştır. Her gün bir önceki günden daha yoğun olarak kullanılan bu sistemlerden her türlü alanda işlem yapabilmek mümkündür.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu online hizmet sistemi adı altında hizmet veren kurumlardan bazıları şunlardır; Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve daha saymakla bitmeyen pek çok bakanlık kurum ve kuruluşlardır. A’dan Z’ye çok fazla işlemi yapabilmemizi sağlayan bu mükemmel nitelikte ki e-Devlet sistemi sayesinde hayatımız daha da kolaylaşmıştır. Günlük yapmamız gereken rutin işlemlerimiz daha kısa sürede yapabilir, işlemimizi gerçekleştirecek olduğumuz kurumun binasına gitmeye gerek kalmadan oturduğumuz yerden işlemlerimizi yapabilir durumdayız. Belki de bizler farkında değiliz ama aslında en çok teknolojik gelişmenin yaşandığı ortam dijital platform üzerindedir. Gelişen ve adeta çığ gibi büyüyen teknolojik gelişmelerin hayatımıza sağlamış olduğu kolaylıklar yadsınamaz derecededir. Modern gelişmiş platformda en üstlerde yer almayı başaran ülkemiz oldukça büyük gelişmelere ev sahipliği yapmıştır. Ülkemiz bu kapsamda kendini ilerletmiş, dünya çapındaki yaşanan gelişmeleri an ve an takip etmektedir. Böylelikle bizler internet sisteminden uzak kalmayıp yaşamımızı daha iyi standartlarda yaşarız. Peki, bu e-Devlet sisteminden nasıl yaralanabiliriz. Şimdi ise sizlere bu konu hakkında bilgi verelim.

Haberin Devamı

E-DEVLET SİSTEMİNDEN NASIL YARARLANILIR?

Gelişen internet teknolojisini sürekli olarak kullanan kamu kurumlarının internet üzerinde oluşturmuş oldukları online hizmet ağları, aynı zamanda dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ile tek çatı altında birleştirilmiştir. Aynı zamanda da dijital dünyaya sunulan kamu hizmetlerinin işlemlerini daha düzenli olmasını sağlamaktadır. Daha pratik daha kolay ve daha hızlı bir şekilde internet üzerinden rahatça halledebilirler. Modern internet teknolojisinin kamu hizmetlerinde bu şekilde aktif olarak kullanılması vatandaşların hafta sonu tatili, öğle yemeği tatili ve diğer resmi tatil gibi kurumlarda ki işlem dışı saatlerindeki ihtiyaçlarda yaşanan sorunun bütününün ortadan kalkmasına vesile olmuştur.

Haberin Devamı

Yani işlemlerimizi bu sistem aracılığı ile istediğiniz gün istediğiniz saatte gerçekleştirebilir, işleminize kendiniz yön verebilirsiniz. İşte bu sayede internet üzerinde yer alan bu sistem ile günümüz Türkiye’sinde ki bu gibi sorunların yaşanmamasını sağlar hem de vatandaşların internete erişimi sağladı her yer de kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını 7 gün 24 saat kullanabilir, kamu işlemlerini internet pratikliği ile gerçekleştirebilmektedirler. Online işlemlerin merkezi olan e-Devlet sisteminden yararlanmak oldukça kolay bir eylemdir. Herkes bu pratik işlemden yararlanabilmek için öncelikle merkez PTT şubesine gitmeleri gerekir. PTT’ye gidip T.C. kimlik numaranız ile sisteme giriş şifresi almanız gerekir. Görevli memura 2 TL gibi bir işlem ücreti ödedikten sonra size kapalı bir zarf içinde bu şifreyi takdim eder. Sonrasında ise T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifresi ile resmi sayfaya giriş yapabilirsiniz. Sol köşede bulunan e-Hizmetler kısmından da gerçekleştirecek olduğunuz işlemin başlığını seçerek pratik bir biçimde online hizmetten yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Artık sizlerde pek çok işlemlerinizi bu elektronik sistemden gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan hemen sonra ana sayfada 3 bölüm yer almaktadır. Bu bölümler E-Hizmetler, kamu kurumları ve belediyelerdir. E-Hizmetler bölümünde sistemde bulunan her türlü hizmetler bulunmaktadır. Buraya giriş yaparak işlem yapmak istediğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. İster gecenin bir yarısı olsun ister de öğle saatinde bu hiç fark etmez. Oturduğunuz yerden büyük bir kolaylıkla bu sistemden yararlanabilirsiniz. Kamu kurumları bölümünde ise Cumhurbaşkanlığı ve bütün bakanlıkların internet uygulamaları bulunmaktadır. Burada istediğiniz işlemi gerçekleştirebilir bakanlıklar hakkında dilediğiniz her bilgiye ulaşabilirsiniz. Buradan hangi bakanlıkla işiniz var ise onu halledebilir, sonrasında istediğiniz işlem hakkında bilgi alabilirsiniz.