Gündem E Devlet Girişi ve İşlem Yapma

E Devlet Girişi ve İşlem Yapma

17.04.2015 - 11:58 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi alarak tüm E-Devlet uygulamalarını kolayca kullanabilirsiniz. Bu haberimizde E-Devlet şifresi nasıl alınır ve E-Devlet sistemine nasıl giriş yapılır bu sorularınızı cevaplamaya çalışacağız.

E Devlet Girişi ve İşlem Yapma

Modern teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık yaşamın her alanında çok daha kaliteli ve çok daha profesyonel çözümlerden yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Modern teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık internete erişim konusunda önemli kolaylıklardan yararlanılarak bulunulan her noktadan son derece kolay ve hızlı bir şekilde internete erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte artık yaşamın her alanında internete erişimin çok daha pratik hale gelmesi sonucunda dünyanın her yerinde internet kullanım oranları oldukça yüksek düzeylerde artışlar gerçekleştiriyor. İnternet teknolojisinin bu şekilde yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer buluyor olması sonucunda internet pek çok konuda insanların ilk tercihleri olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET

Bu şekilde yaşamın her alanında önemli kolaylıklar sağlamakta olan internet teknolojisinden kurumsal ve kamu alanlarında da yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüz modern dünyasının gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerinde kamu kurumlarının vatandaşlara sunmakta oldukları hizmetlerinde en aktif şekilde gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanarak, daha modern ve daha çağdaş standartlarda kamu hizmetleri sunabiliyor. Modern toplumların sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte Türkiye’de de kamu kurumlarının hizmetlerinde gelişen internet teknolojisi en aktif şekilde rol üstleniyor. Özellikle de vatandaşların daha çağdaş hizmetlerden yararlanabilmelerine yardımcı olan kamu kurumlarının online hizmetleri ile vatandaşlar işlemlerini çok daha kolay ve çok daha hızlı şekilde dijital platform üzerinden gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital dünyada yoğun şekilde artış göstermekte olan online hizmetler son dönemlerde daha aktif şekilde insanların yaşamları içerisinde kendisine yer bulsa da internet gibi son derece geniş bir derya içerisinde devlet kurumlarının hizmetleri karmaşık ve dağınık bir vaziyette bulunuyor. Bu durumun ortadan kaldırılarak dijital işlem kolaylığından vatandaşların tüm devlet kurumları için tek platform üzerinde yararlanabilmeleri amacı ile Başbakanlık tarafından 2008 yılında e-Devlet sistemi geliştirildi. Başbakanlık tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığı ile geliştirilen bu sanal devlet portalı günümüz modern Türkiye’sinde en çok kullanılan sanal hizmetlerin başında geliyor. Özellikle de vatandaşlar artık tek bir portal üzerinden tüm devlet kurumlarına ve bu devlet kurumlarının online hizmetlerine erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde e-Devlet sistemi oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor.

2008 yılında dijital platform üzerinde Başbakanlık tarafından hayata geçirilen bu sanal devlet kapısı projesi e-Devlet sistemi tüm Türkiye genelinde yaklaşık 22 milyon civarında bir kullanıcı sayısına 173 devlet kurumu ve 1133 hizmeti ile birlikte ulaşma başarısını gösterdi. 18 yaş sınırını geçmiş olan her Türk Cumhuriyeti vatandaşının kullanabilmekte olduğu bu sanal devlet kapısı böylelikle ülke nüfusunun yarısı tarafından kullanılan bir sistem haline geliyor. Son dönemlerde internetin kullanım oranlarındaki yaygın artış ile birlikte Başbakanlığın bu yeni hizmet sistemi oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Özelikle de tüm devlet kurumlarını, vatandaşların iletişim bilgileri, kimlik bilgileri ve adres bilgilerinin yanı sıra çok daha geniş bir hizmet kapsamının yer aldığı sistem içerisinde vatandaşların yapabilecekleri işlemlerin kapsamı da her geçen gün daha geniş alanlara ulaşmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinde tüm kamu kurumları ve bu kurumların online hizmetleri en aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle de modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte insanlar çok daha pratik bir şekilde kamu hizmetlerini gerçekleştirebiliyor. Ancak e-Devlet sisteminde vatandaşların kamu kurumlarına ilişkin resmi geçerliliğe sahip olan işlemler yapabilmeleri, iletişim bilgileri, adres bilgileri ve kimlik bilgileri gibi son derece büyük bir önem arz eden bilgilerin bulunuyor olması nedeni ile güvenli bir giriş yapılması gereklilik arz ediyor. Vatandaşlar dijital platform üzerinde kamu kurum ve online hizmetlerine tek bir portal üzerinden erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabildikleri sanal devlet kapısına giriş işlemlerinde 4 farklı giriş alternatifi bulunuyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar e-Devlet sistemi giriş işlemleri için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ veya ‘ T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanmaları gerekiyor. Bu giriş yöntemleri içerisinde ise en çok ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ yöntemi vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.