Gündem E-devlet hizmetlerine giriş nasıl yapılıyor?

E-devlet hizmetlerine giriş nasıl yapılıyor?

28.09.2015 - 11:09 | Son Güncellenme:

E-Devlet şifresi alarak tüm kamu hizmetlerini istediğiniz kolayca yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi alma ve E-Devlet hizmetleri ile alakalı her kafanıza takılan her türlü sorunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

E-devlet hizmetlerine giriş nasıl yapılıyor

E-Devlet sisteminin kurulması ile birlikte artık, kurumlarda saatlerce sürebilen sıra bekleme durumu da ortadan kalkmıştır. Bu durumda, bilgi sahibi olmak istediğiniz konuları, gerekli olan kişisel sorgulatmaları ve tüm sorularınızın cevabını E-Devlet sistemi aracılığı ile öğrenebilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Başbakanlık tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na verilen yetki ile birlikte 2008 yılında açılan bu sistemi dijital platformda yer alan tüm devlet kurumları ve bu devlet kurumlarının online hizmetlerini tek bir portal üzerinde toplayabilme amacı taşıyor. Böylelikle de günümüz modern internet teknolojisinin sunduğu fırsatlar ile vatandaşların dijital platformda resmi işlemlerini çok daha kolay bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlıyor. Günümüz modern internet teknolojisini aktif olarak kullanmakta olan tüm devlet kurumlarının dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri tamamen dağınık bir vaziyette bulunduğundan

Haberin Devamı

Sisteme, www.turkiye.gov.tr adresine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Fakat sisteme giriş yapmanız ve burada bazı işlemlerinizi yapabilmeniz için sadece sisteme giriş yapmak yeterli olmayacaktır. Bu sistem üzerinden işleminizi gerçekleştirebilmek için e-imza, mobil imza ya da e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Bu üç şifreden sadece bir tanesinin bulunması yeterlidir.

Bu platforma sistem şifresi ile giriş yapmak istiyorsanız ilk olarak bulunduğunuz şehirdeki herhangi bir PTT şubesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Şifre için 2 TL ücret ödedikten temin edebilirsiniz. Daha önce kapalı zarfta bulunan kodlar şifre olarak sizin TC kimlik numaranıza tanımlanacaktır. Artık bu şifreyi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Aldığınız ilk şifre ile giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştirebilirsiniz. Şifre ile artık kamu kurum ve kuruluşları hakkında bilgi sahibi olabilir, sorgulama işlemi gerçekleştirebilir, ödeme işlemlerinizi kartınız ile birlikte ödeme birimi aracılığı ile rahat ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Sistem şifresini unutmuş olan vatandaşımızın yapacağı öncelikli iş bulunduğu şehirdeki herhangi bir PTT şubesine başvurmak olacaktır. Orada bulunan veznedara şifremi unuttum diyerek bulunduğunuz durumu anlatmalısınız. Şifreyi ilk aldığınızda ödediğiniz 2 TL ücreti şifreyi unuttuğunuz zaman 4 TL olarak ücretlendirilecektir. Ücret ödendikten sonra yeni şifreniz kimliğinize tanımlanacaktır. Sürekli olarak aynı durumla karşılaşmamak için şifrenizi not almanızda fayda bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Sistem üzerindeki bazı uygulamalara örnek vermek gerekirse;

Sürücü Belgesi Ceza Puanı; sistem ile birlikte artık sürücü belgeniz üzerinde ceza olup olmadığını sorgulatabilirsiniz.

Vergi Borcu Sorgulama; artık vergi borcunuzu bu sistem yardımı ile öğrenebilirsiniz.

Muhtaçlık Başvurusu; muhtaçlık konusunda başvurularda da kullanabilirsiniz. Dul ve yetim aylığı alabilmek içinde önce sisteme başvurmanız gerekmektedir.

Genel Sağlık Sigortası; genel sağlık sigortası sağlık hizmetlerinden yaralanamayan vatandaşlarımızın bu hizmetten mahrum kalmamaları için kurulmuştur. Hizmetten yararlanmak için sistemi kullanabilirsiniz.

İşsizlik Ödeneği; bu ödenek hastalığı nedeniyle çalışamayacak duruma gelen vatandaşlarımızın bu süre zarfında mağdur olmamaları için ödenen ücrettir. Ödemelerin yapılıp yapılmadığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aile Hekimi Bilgisi Sorgulama; aile hekimininizin kim olduğunu merak ediyorsanız sistem size yardımcı olacaktır.

GSS Tescil Kaydı; genel sağlk sigortasına tescil kaydınızın olup olmadığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

4A Emeklilik Kesintileri; emekli maaşınız normalden düşük geliyor ise bunun nedenini sistemden öğrenebilirsiniz. Ayrıca emekli maaşınızın oranına bakabilirsiniz. Neden kesinti yapıldığına dair bilgi sahibi olabilirsiniz.

4A Emekli Aylık Bilgisi; emekli aylığı hakkında merak ettiğiniz her şeyi sistem üzerinden öğrenebilir gerekli duyduğunuz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

4A Hizmet Dökümü; 4A Hizmet Dökümü sayesinde işe giriş tarihinizi, yatırılan priminizi ve ne kadar prim yatırdığınızı öğrenebilirsiniz.

4B Borç Durumu; sistemin borç durumu uygulaması ile ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebilirsiniz

4B Emekli Aylığı Kesintileri; bu uygulama ile BAĞ-KUR emekli aylığında neden kesinti yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

4B Aylık Bilgisi; uygulama bilgilendirme amaçlıdır. Emekli aylığı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

4B Tescil Kaydı; BAĞ-KUR ile ilgili tescil kaydınıza bu uygulamadan ulaşabilirsiniz.

4C Emekli Aylığı Kesintileri; emekli sandığı ile ilgili alınan maaşlarda neden kesinti yapıldığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

4C Emekli Aylık Bilgisi; bilgi amaçlıdır. Emekli sandığı ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

4C Tescil Kaydı; emekli sandığı ile ilgili tescil kaydınıza bakabilir. Gerekli olan sorgulatmaları yapabilirsiniz.

KYK Yurt ve Burs Başvurusu Sorgulama; üniversitelerden öğrenim gören öğrencilerimize sağlanan burs ve yurt imkanlarının sonuçlarını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.