Gündem E-devlet kapısı ile vatandaşlar güvenli şekilde resmi sorgulamalarını yapabiliyor!

E-devlet kapısı ile vatandaşlar güvenli şekilde resmi sorgulamalarını yapabiliyor!

15.12.2016 - 09:22 | Son Güncellenme:

İnternette e-Devlet Kapısı ile birlikte vatandaşlara güvenli, pratik ve hızlı kamu hizmetleri sunulabilmeye başlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarının her bir dijital kamu hizmeti artık doğrudan e-Devlet Kapısı üzerinde kendisine yer buluyor. Sanal devlet kapısı e-Devlet Kapısı üzerinden güvenle işlem gerçekleştirilebilmesi için vatandaşın kimlik doğrulaması yapması gerekliliği bulunuyor.

E-devlet kapısı ile vatandaşlar güvenli şekilde resmi sorgulamalarını yapabiliyor

Türkiye’de internet hizmetlerinin yaygınlaşması ile birlikte, vatandaşa internet üzerinde daha güvenli ve daha pratik kamu hizmetlerinin sunulabilmesi amacı ile Başbakanlık tarafından sanal devlet portalı hizmete açıldı. 2006 yılı itibari ile faaliyetlerine başlayan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde, 21.yüzyıl Türkiye’sinde internet teknolojilerini aktif şekilde kullanarak internet ortamı üzerinde vatandaşa sunduğu hizmetlerini dijital olarak ulaştıran tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan hizmet uygulamalar bulunuyor. Böylelikle günümüzde resmi ve kamu alanında gerçekleştirilecek işlemlerde internetin hızlı ve pratik işlemlerinden tamamen güvenli bir şekilde yararlanabilme şansına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı


E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı, Türkiye’de kamu hizmetlerinin 21.yüzyılın kesintisiz hizmet yapısının oluşturulabilmesine yardımcı oluyor. Çünkü günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık insanların bireysel yaşantıları içerisinde de yararlanabildiği 7 gün 24 saat kesintisiz olarak işlem şansından kamu işlemleri konusunda yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık kamu işlemlerini gerçekleştirecek olan vatandaşlar reel işlem kanalları yerine internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinde bulunan kamu hizmet uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor.

Günümüzün hızla gelişen akıllı mobil cihaz teknolojileri ile birlikte artık yaşamının her alanında internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen vatandaşlar internet üzerinde 7 gün 24 saat kesintisiz olarak e-Devlet Kapısını kullanarak çok daha hızlı, çok daha pratik ve çok daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olunan sanal portalı e-Türkiye portalı üzerinde günümüzün en ileri nesil ve yüksek teknolojiye sahip olan şifreleme ve güvenlik sistemleri kullanılıyor. Bu şekilde vatandaşların, vatandaşlık bilgilerinin bulunduğu sanal devlet kapısı e-Devlet Kapısı üzerinde kimlik bilgilerinin güvenliği ve daha güvenli işlem olanaklarından yararlanılabilmesi sağlanıyor. Bu yüzden de günümüzde oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Vatandaşların internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden işlem gerçekleştirmek istemeleri durumunda kesinlikle kimlik doğrulaması gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu noktada günümüzde vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinde kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirebilmesi için kullanabileceği ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve yeni ilave edilen ve e-Devlet şifresi almaya gerek olmadan da kolaylıkla kimlik doğrulama imkanı veren ‘internet bankacılığı ile giriş’ seçenekleri kullanılabiliyor.

İnternet bankacılığı ile giriş seçeneğinde, hesabın bulunduğu bankanın internet bankacılığı bilgileri ile internet bankacılığına giriş yapılarak, ‘e-Devlet’ yönlendirmesi üzerinden sanal devlet portalına kimlik doğrulamasıyla giriş yapılabilmiş oluyor. İnternette yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı günümüzde 31 milyona yakın vatandaş tarafından kullanılırken, portal içerisinde 281 farklı kamu kurum ve kuruluşuna ait olan 1700 düzeyinde dijital kamu hizmeti bulunuyor.