Gündem KYK başvuruları nasıl yapılır? 2018 - 2019 KYK yurt başvuruları e-devlet'te

KYK başvuruları nasıl yapılır? 2018 - 2019 KYK yurt başvuruları e-devlet'te

05.09.2018 - 10:48 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? Öğrenciler en çok KYK yurt başvuruları nasıl yapılır ve KYK yurt başvurusu belgeleri nelerdir sorularının cevaplarını arıyor. KYK başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor.

KYK başvuruları nasıl yapılır 2018 - 2019 KYK yurt başvuruları e-devlette

3 Eylül itibariyle başlayan KYK yurt başvuruları tüm hızıyla sürüyor. KYK başvurularının bitmesine kısa bir süre kala öğrenciler KYK yurt başvurusu nasıl yapılır ve KYK yurt başvurusu ne zaman bitiyor sorularının cevaplarını arıyor. İşte 2018 KYK başvuruları ile ilgili tüm detaylar...

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Haberin Devamı

3 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan KYK yurt başvuruları, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınacak ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, YÖK’ün bilgi sistemi üzerinden alınacağı ve hatalı öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmesi önem taşıyor.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirebilecek, bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabilecek.

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Üniversiteye yerleşen binlerce aday tarafından merak içinde araştırılmaya başladı. KYK burs ve kredi işlemlerinin Kasım ayı içerisinde alınması bekleniyor.