Gündem E-devlet platformu ile hangi sorgulamalar yapılıyor?

E-devlet platformu ile hangi sorgulamalar yapılıyor?

28.09.2016 - 08:19 | Son Güncellenme:

Ülkemizde resmi işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz platform e Devlet sistemidir. e Devlet sistemi sizin de bildiğiniz üzere ülkemizin resmi internet sitesidir. e Devlet sistemine giriş yaparak tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerine giriş yapabilirsiniz.

E-devlet platformu ile hangi sorgulamalar yapılıyor

Belirli bir yaşa gelmiş olan insanların neredeyse hepsi artık çalışma hayatına yönelmiş durumdadır. Örneğin evli olan bir çift çalışma hayatına atılırsa gelir düzeyi daha da artarak yaşam kalitesini yükseltmiş olacaktır. Ancak o evde sadece bir kişi çalışıyor olsaydı gelir düzeyi düşük olup daha düşük standartlar üzerinden yaşam sürdüreceklerdir. Bu şartlar göz önünde bulundurularak artık eşlerin her ikisi de çalışma hayatına atılmaktadır. Bu sebeple yapılacak olan diğer işlemlerin aksaması söz konusudur. Örneğin ödenecek olan faturalar, diğer sorgulama işlemleri gibi daha bir çok işlem vakit yetersizliği ve çalışma hayatları yüzünden etkilenmektedir. Ancak internet sistemleri üzerinden yapılan bu işlemler vatandaşlara kolaylık sağlamaktadır. Çoğu çalışsan vatandaş yapacak olduğu resmi işlem için şubeye gitmek yerine internet sistemi üzerinden resmi siteye giriş yaparak kısa bir süre içinde vakit kaybetmeden bu işlemleri gerçekleştirme şansına sahipti.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çünkü çalışma hayatına atılmış olan kişiler resmi işlemlerini gerçekleştirmek için boş bir vakit bulmakta güçlük çekmektedir. Ülkemiz ise bu durumları göz önünde bulundurarak vatandaşlarımıza daha kolay işlem imkanı sunmaktadır. Sizin de bildiğiniz üzere son yıllarda en çok kullanılan sistemlerden biri e Devlet sistemidir. Bu e Devlet sistemi ülkemizin resmi internet sitesi olduğu için vatandaşlarımıza oldukça büyük yararı dokunmaktadır. Çünkü e Devlet sistemi ülkemizin resmi internet sitesi olduğu için ülkemiz bünyesinde varlık gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, bakanlıkların kısaca resmi olan tüm kuruluşların internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak daha kolay ve daha hızlı işlem gerçekleştirme imkanını bu vatandaşlarımıza sunmaktadır. e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirmek için aranan tek şart ise e Devlet üyeliğinizin olmasıdır. Bu e Devlet üyeliği işlemi için ise yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine kimlik belgeniz ile birlikte giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemlerin ardından vezne görevlisi 2 TL işlem ücreti talep ederek size e Devlet şifresi verecektir. Bu e Devlet şifresini ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili kısımlara doldurmanız halinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizi tanımak ve bir sonraki resmi işlemlerinizi daha kolay ve daha hızlı gerçekleştirmek adına sizden kişisel kimlik belgelerinizi istemektedir. Ayrıca güvenliğinizi ön planda tutarak PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir e Devlet şifresi ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden tüm resmi işlemlerinizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. Sizde iş hayatınız yüzünden yada kişisel işleriniz yüzünden resmi işlemlerinizi gerçekleştirecek vakit bulamıyorsanız hemen e Devlet sistemi giriş yaparak işlemlerinizi en kısa sürede gerçekleştirme şansına sahipsiniz.