Gündem E-Devlet portalından hangi kurumlara ulaşılır?

E-Devlet portalından hangi kurumlara ulaşılır?

26.10.2015 - 22:32 | Son Güncellenme:

E-Devlet portalında birçok kamu kurum ve kuruluşuna erişebilirsiniz. Bu kamu kurumlarının pek çok sorgulama ve hesaplama işlemleri bu portalda yer alır. Daha fazla bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Devlet portalından hangi kurumlara ulaşılır

Gelişen teknoloji ile birlikte artık bir çok kurum ve kuruluş sanal ortamda online işlem yapma imkanını bizlere sunmaktadır. Bu imkanlardan yararlanmak için internete girip işlem yapmanız yeterlidir. Günümüzde artık zaman kavramının oldukça önemli bir konuma gelmesi ile birlikte bir çok işlem yaparken zaman kaybı yaşamak istemeden işlem yapmak istiyorsanız online ortamda yapılan işlemlerden yararlanabilirsiniz. Bu işlemler ile birlikte artık vakit nakittir anlayışı gereği bir çok kurum sanal ortamdan online olarak işlem yapabilme imkanını bizlere sunmuştur.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu tarz gelişmelere kayıtsız kalmak istemiyen devlet ise bir devlet kapısı olan E-Devlet uygulamasını hizmete koymuştur. Bu hizmetlerden yararlanmak içinse E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. biz sizlere bu bölümde E-Devlet sisteminden nasıl yararlanılacağı hakkında bilgi vereceğiz. sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. e-devlet sisteminin sağladığı en büyük kolaylık ise artık sistem üzerinden bir çok devlet kurumunun internet sayfasına ulaşma imkanı sağlamasıdır. Ek olarak ise devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarının güncel bilgilerinede ulaşabilirisiniz. e-devlet sisteminin kullanımı oldukça basittir. Bir tek kimlik doğrulama işlemi ile kamu kurum ve kuruluşları ile olan işlemleri yapabiliyor ve merak ettiğiniz sorulara cevap bulabiliyorsunuz. e-devlet siz vatandaşlarımıza bilgilendirme hizmeti sunar. E-Devlet sisteminden nasıl yararlanılacağı hakkında bilgi vermeden önce sistem üzerinden işlem yapabileceğiniz kurumlar ve bazı işlemler hakkında sizlere bilgi verelim. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabileceğiniz kurumlardan bazıları şunlardır ;

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı ; Sabıka Kaydı Sorgulama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ; Proje Destekleri Takibi

Başbakanlık ; BİMER Yeni Başvuru

Cumhurbaşkanlığı ; cumhurbaşkanına yazın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Çay işletmeleri Genel Müdürlüğü

Kalkınma Bakanlığı

Kamu İhale Kurumu

Kara Kuvvetleri Komutanlığı

Karayolları Genel Müdürlüğü

KOSGEB

Maliye Bakanlığı

Meteroloji Genel Müdürlüğü

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı

PTT

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi

Sosyal Güvenlik Kurumu ; 4A, 4B ve 4C kapsamında tüm işlemleri ve sorgulamaları yerine getirebilirsiniz.

TBMM Başkanlığı

T.C. Sağlık Bakanlığı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ; yurt kayıt işlemleri ve KYK bünyesinde verilen kredi ve burs başvuruları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sizde yukarıda yer alan işlemleri yerine getimek istiyorsanız ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. sistem nasıl giriş yapılacağı hakkında biz sizlere bu haberimiz de E-Devlet sisteminden nasıl yararlanacağınızı anlatacağız. Sizde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak yapmanız gereken www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada sol kısımda yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Bu alana da tıkladıktan sonra yine açılacak olan sayfanın sol kısımda harfleri göreceksiniz. Bu harfler sizin sorgulama yapmak istediğiniz ya da bilgi sahibi olmak istediğiniz kurumların baş harfine göre sıralanmıştır. Sizde işlem yaparken zaman kaybı yaşamak istemiyorsanız işlem yapacağınız kurumun baş harfine göre bu harflerden birine tıklayınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada size uygun bölümden sizi ilgilendiren başlığı seçmeniz gerekmektedir. Bu başlığa tıkladıktan sonra ise karşına yeni bir sayfad açılacaktır. Bu sayfada “ kimliğimi şimdi doğrula “ butonuna basınız. Bu butona tıkladıktan sonra ise açılacak olan sayfada sizden ilgili alanlara TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz istenecektir. Sizde tüm bu bilgileri ilgili alana girdikten sonra artık sorgulama yapabilir ve gerekli duyduğunuz bilgileri yerine getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ancak sisteme giriş yapmak için sizden E-Devlet şifreniz istenecektir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa sistem üzerinden işlem yapamazsınız. Sizde işlem yapabilmek istiyorsanız ve şifreniz yoksa şifre almak için size en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekecektir. PTT şubelerine gittikten sonra ise orada çalışan memur sizden TC kimlik kartınızı ve 2 TL işlem ücreti isteyecektir. Bu ücreti verdikten sonra memur size kapalı bir zarf içinde TC kimlik kartınıza tanımlı şifrenizi verecektir. Bu şifre tek kullanımlık bir şifredir bu şifreyi aldıktan sonra artık sizde yeni bir şifre belirleyip bu şifre sisteme giriş yapabilir ve sorgulamalarınızı yerine getirebilirsiniz. E-Devlet sistemini kullanmak bu kadar basit, kolay ve güvenilirdir.

Yazarlar