Gündem E-Devlet şifresi ile E-Devlet girişi nasıl yapılır?

E-Devlet şifresi ile E-Devlet girişi nasıl yapılır?

06.03.2016 - 22:30 | Son Güncellenme:

E-Devlet girişi yapabilmek için E-Devlet giriş alternatiflerinden herhangi bir tanesini kullanmanız gerekmektedir. Bunlardan en pratiği olan E-Devlet şifresi ile nasıl giriş yapacağınızın bilgisi haberimizde.

E-Devlet şifresi ile E-Devlet girişi nasıl yapılır

Popüler dünyanın en gelişmiş hizmetlerinden biri olan online işlemler yüzbinlerce kişi tarafından kullanılmaktadır. Dünya çapında geliştirilen internet teknolojisi sayesinde ülkemizde bu alanda çalışmalara başlamıştır. Her türlü alanda yapılan bu gelişmeler bizlerin hayatını büyük ölçüde geliştirmiştir. Teknolojik ilerlemelerin hayatımıza olan katkıları büyüktür. Bu nedenle vatandaşlar olarak bizler bu teknolojik alanında yapılan çalışmalardan yararlanabiliriz. Yapılan çalışmalar ile de hayatımız oldukça kolaylaşmış ve de pratikleşmiştir.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.
E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!


SGK PRİM SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Böyle olunca da ülkemizde hizmet veren pek çok kurum ve de kuruluş işlemlerini online şekilde yapmak istemişlerdir. Çünkü online biçimde bir işlemi yapmak kurumun ilgili binasına giderek işlemi yapmaktan daha kısa sürer. Normal şartlarda işlem yapabilmek için gittiğimiz kurum binalarında oluşan kalabalık vatandaşların canını sıkar ve strese boğar. Onca işlemin arasında gerçekleştirilecek olan bu işlemleri yapabilmek için vatandaşlar onca işlerinin güçlerini arasında bir de vakit ayırmakta güçlük çekerler. Bu nedenle online biçimde bu işlemi yaparak hem zamandan tasarruf ederler hem de bu işlemlerini daha kolay bir şekilde yapabilme fırsatı bulurlar. Dolayısıyla da vatandaşlar olarak bizler bu online işlemlere daha çok eğilim gösteririz. Hem daha kısa bir zaman da hem de daha kolay bir şekilde bu işlemleri gerçekleştireceğimiz için bizler büyük rahatlık buluruz. Sizlerin de bildiği gibi ülkemizde yaşlı genç çocuk büyük herkes internet sistemini kullanmaktadırlar. İnternete erişimin böylesine kolaylaştığı günümüzde artık işlemlerimizi bu şekilde gerçekleştirebiliriz.

Haberin Devamı

Hizmet veren devlet kurumları başta olmak üzere bu sistemden çeşitli şekillerde yararlanabiliriz. Çok fazla kurum ve kuruluş bu online işlemlerini internet üzerinden vermektedir. Bu kurumlar Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Dayanışma Kurumu, Kredi ve Yurtlar, Adalet Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başbakanlık gibi en önemli kurumlar da hizmetlerini online biçimde yapılabilir bir hale getirmişlerdir. Tüm bu online işlemler devletimiz tarafından tek bir çatı altında birleştirilmiştir. Buna da e-Devlet sistemi adı verilir. Bu e-devlet sistemine giriş yapıldığı takdirde bu kurumlarda olan tüm işlemlerimizi kolayca yapabiliriz.


İnternet sistemi üzerinde bulunan resmi site üzerinde yer alan adresten e-Devlet sisteminize girişte bulunabilirsiniz. Online devlet işlemlerinin kullanımı bir hayli artmıştır. Böylece dilediğiniz işlemi kolayca ve de pratikçe yapabilme şansına sahip olursunuz. Sizlerin de bildiği gibi bu e-Devlet sistemine girişte farklı yollar deneyebilirsiniz. Bu yollardan ilki ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ikincisi ‘mobil imza ile giriş’ üçüncüsü ‘elektronik imza ile giriş’ ve son olarak da ‘T.C kimlik kartı ile giriş’ e-Devlet sistemine girişlerde kullanılır. Sizler de bu giriş yöntemlerinden birini bu yöntemlerden birini kullanarak sisteme girişinizi pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı


Vatandaşlar olarak bizlerin en çok tercih ettiği giriş yöntemi ise e-Devlet şifresi ile giriştir. Çünkü bu sisteme giriş diğer yapabilmek diğer yöntemlerden daha kolaydır. Bu e-Devlet şifresi ile giriş için öncelikle e-Devlet şifresi almanız gerekir. Bunun içinde sizler öncelikle en yakınınızda bulunan bir postane şubesine gitmeniz gerekir. Bu PTT kurumuna giderek ödeyecek olduğunuz 2 TL işlem ücreti ile e-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Bu şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Sonrasında sistem sizlerden yeni bir şifre edinmenizi ister. Sizler de kendinize yeni bir şifre belirledikten sonra artık bu belirlemiş olduğunuz bu şifre ve T.C. kimlik numarası ile bu sisteme girişinizi yapabilirsiniz. SGK Prim Sorgulama işlemini de yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumuna ödemiş olduğumuz bu prim ücretleri sayesinde biz vatandaşlar da bu prim borçlarımızı sorgulamak ne kadar ödememiz gereken tutar olup olmadığını, bu şekilde sorgulama işlemini yaparak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet resmi sayfasına giriş yaparak bu SGK Prim Sorgulama işleminden de yararlanabilirsiniz. E-Devlet sistemi içerisinde yer alan bu SGK Prim Sorgulama işlemini seçerek sizler de kolaylıkla prim sorgulamayı yapabilirsiniz. E-Devlet sitesinden e-Hizmetler bölümüne tıklayarak sizler bu işlemlerinizi yalnızca dakikalar içerisinde yapabileceksiniz. Üstelik dilediğiniz her zaman uygun olduğunuz her gün bu işlemden yararlanabilirsiniz. Günün her saati haftanın her günü yalnızca internete bağlı olduğunuz takdirde sizler işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Sadece sisteme giriş yaparak e-Devlet sistemi üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu prim sorgulama işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz.