Gündem E-Devlet şifresi nasıl alınır?

E-Devlet şifresi nasıl alınır?

10.02.2016 - 21:51 | Son Güncellenme:

E-Devlet kapısı giriş sayfasına ulaşabilmek için E-Devlet şifresinin olması gerekmektedir. E-Devlet şifresini online olarak almanız mümkün değil. Nasıl ve nereden alacağınızın bilgisi haberimizde.

E-Devlet şifresi nasıl alınır

İnternet teknolojisi her geçen yıl daha da gelişmektedir. Şu an günümüzde internet teknolojisi en gelişmiş şekilde kullanılmaktadır. Devletimizde gelişen internet teknolojisine ayak uydurarak bir internet platformu oluşturmuştur. E-Devlet adı verdiği bu internet platformunda ülkemizde bulunan kurum ve kuruluşların çoğunun internet uygulaması bulunmaktadır. Yani vatandaşlarımız tek bir internet uygulamasından birçok kurum ve kurumun internet uygulamasına ulaşabilmektedir. İşlemlerinizi tek bir sistem altından gerçekleştirebilirsiniz. Yani E-Devlet devletin vatandaşlara sunduğu hizmete vatandaşların internet üzerinden ulaşmasını sağlamaktadır.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sayesinde vatandaşlar devlet hizmetlerine çok kolay bir şekilde ve en etkin yoldan güvenli ve hızlı bir şekilde internet üzerinden ulaşabilmektedir. Yapılan işlemlerde kısa sürede bilgiye ulaşılabilmektedir. Önceden devlet dairelerindeki işlemler için çok uzun kuyruklar ve çok uzun süren işlemler gerekmekteydi ama teknoloji ve internetin hayatımıza bu kadar girmesi ile birlikte devlet kurumları da teknolojiye ayak uydurması ile birlikte vatandaşlar devlet dairesindeki işlemlerini internet üzerinden yapabilme olanağı sağlandı. Bu sayede devlet ve vatandaş arasında ilişki artmıştır.


E-Devlet sistemi ana sayfasında E-Hizmetler, kamu kurumları ve belediyeler olmak üzere 3 ana bölüm bulunmaktadır. E-Devlet sistemi ana sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada E-Hizmetler, kamu kurumları ve belediyeler bölümleri bulunmaktadır. Belediyeler bölümünde ülkemizde bulunan belediyelerin bazılarının internet uygulamaları yer almaktadır. Vatandaşlarımız belediyeler ile olan işlemlerini bu sisteme giriş yaparak gerçekleştirebilirler. E-Devlet sistemi ilk kurulduğunda bir çok belediyenin internet uygulaması bu sistem altında yoktu. Daha sonraki yıllarda internet teknolojisi daha da geliştikten sonra çoğu belediyenin internet uygulaması da E-Devlet sistemine katılmıştır.

Haberin Devamı

Daha da katılmaya devam etmektedir. Ana sayfada bulunan kamu kurumları bölümünde ise ülkemizde bulunan bakanlıkların internet uygulamaları bulunmaktadır. Bu sistem altında öncelikle Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı ve Başbakanlık kurumlarının internet uygulamaları yer almaktadır. Buradan bu bakanlıkların internet uygulamalarına giriş yaparak bilgi edinebilirsiniz ve bazı işlemlerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Bütün bakanlıkların internet uygulamalarına kamu kurumları bölümünden ulaşabilirsiniz. Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi bir çok bakanlığın internet uygulaması bu sistem altında yer almaktadır.

Ana sayfada yer alan diğer bölüm ise E-Hizmetler bölümüdür. Bu bölümde isminden de anlaşılacağı gibi E-Devlet sisteminde yer alan bütün hizmetler bu bölüm altında yer almaktadır. Yani kamu kurumları ve belediyelerinde internet uygulamalarına bu bölüme giriş yaparak ulaşabilirsiniz. Bu bölüm altında bir çok uygulama olduğu için işlem yapmak istediğiniz uygulamayı kolay bir şekilde ulaşamayabilirsiniz. Bu yüzden bu sayfanın üst tarafında kolay bir şekilde işlem yapmak istediğimiz kurumu bulabilmek için arama yeri vardır. Bu arama yerine kurumun adını yazdığınız takdirde kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Yada sol tarafta bulunan harflerden işlem yapmak istediğiniz kurum veya kuruluşun baş harfini seçerek kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı


E-Devlet sisteminden bazı işlemlerinizi sisteme giriş yapmadan gerçekleştirebilirsiniz. Ama bazı özel işlemlerinizi kesinlikle sisteme giriş yaparak gerçekleştirmeniz gereklidir. Sisteme giriş yapabilmek için ise ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Bu linki tıkladığınız zaman sistem sizi E-Devlet giriş sayfasına yönlendirecektir. Bu giriş sayfasından istediğiniz bir giriş yolunu seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz takdirde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. Bu bilgileri E-Devlet sistemine giriş yaparak sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise şifrenizi PTT kurumlarından alabilirsiniz. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi elde edebilirsiniz. E-Devlet sistemine başka giriş yolları aracılığı ile de giriş yapabilirsiniz. Mobil imza ile giriş yolunu seçtiğiniz takdirde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve GSM numaranızı isteyecektir. Son olarak GSM operatörünüzü de sisteme girdikten sonra eğer hattınıza kayıtlı bir mobil imzanız var ise giriş işlemine devam edebilirsiniz. Elektronik imza ile giriş yapabilmek için şahsınıza ait bir elektronik imzanız bulunması gereklidir. Şahsınıza ait elektronik imza kartınız ile kimliğinizi doğruladıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Diğer giriş yolları ise T.C. kimlik kartı ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş yollarıdır.