Gündem E-devlet sistemi üzerinden hangi sorgulamalar yapılabiliyor?

E-devlet sistemi üzerinden hangi sorgulamalar yapılabiliyor?

28.11.2016 - 11:33 | Son Güncellenme:

Vatandaşın kamu hizmetlerinden internet ortamından da yararlanabilmeleri e-Devlet Kapısı aracılığı ile sağlanıyor. 21.yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşın devlet kurumları ile ilgili olarak gerçekleştireceği her işleminde internetin hızlı ve pratik işlem kolaylıklarından yararlanabilmeleri e-Devlet Kapısı aracılığı ile sağlanıyor. Vatandaş, internet ortamında e-Devlet üzerinden güvenli ve hızlı şekilde online kamu işlemleri gerçekleştirebiliyor.

E-devlet sistemi üzerinden hangi sorgulamalar yapılabiliyor

Türkiye’de kamu hizmetleri alanında internet kullanımı son birkaç yıl içerisinde çok ciddi boyutlara ulaştır. Artık vatandaşların kamu kurumları ile ilgili olarak gerçekleştirecekleri çok sayıdaki işlemi konusunda internet hizmetlerinin yer aldığı e-Devlet Kapısı karşılarına çıkıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri ve bu alanda vatandaşa sunulan hizmetlerin 21.yüzyıl Türkiye’sinde uygun hizmet standartlarına uygun şekilde oluşturulabilmesi sağlanıyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Türkiye portalı oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de 2017 yılı içerisinde tüm Türkiye genelinde dağıtımına başlanacak yeni çipli kimlik kartları ile birlikte Türkiye’de artık hem e-Devlet Kapısı hem de e-imza uygulamaları kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili olarak gerçekleştirilecek kamu işlemleri konusunda son derece önemli ve etkin bir rol üstlenecek. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından 21.yüzyıl internet teknolojileri ile vatandaşlara ulaştırılmakta olan kamu hizmetlerinin sanal devlet portalı e-Devlet sistemine entegrasyonu hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de vatandaşların yaşamlarının her alanında nerede bulunuyor olursa olsun internet ortamına erişim gerçekleştirebilme şansına sahip olabildiği her noktadan sadece dakikalar içerisinde kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşlarının internet ortamı üzerinde yer alan dijital kamu hizmet uygulamalarını tek bir portal içerisinde bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı, vatandaşların yapacakları kamu işlemleri konusunda çok önemli avantajlar ve fırsatlar sunuyor. Öncelikli olarak vatandaşlar internet hizmetleri öncesinde çok uzun sürelerde ve kurum binasındaki uzun kuyruklarda bekleyerek gerçekleştirebilmek durumunda kaldığı kamu işlemlerini e-Türkiye portalı üzerinden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bunun yanı sıra günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar artık internet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden kamu işlemlerini günün her saatinde mesai saati sorunu, resmi tatil veya hafta sonu tatili sorunu olmadan kolaylıkla haftanın her günü gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

Üstelik vatandaşlar internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabildiği her noktadan birkaç dakika içerisinde e-Devlet Kapısını kullanarak, kamu işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu noktada günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet ortamında yer alan e-Türkiye portalı üzerinde 281 kamu kurum ve kuruluşunun, belediyenin ve bakanlığın toplamda 1700 civarındaki farklı kamu işlemine yönelik olarak dijital hizmeti bulunuyor. Bunun yanı sıra yaklaşık 31 milyon vatandaş tarafından kullanılmakta olunan e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşların işlem gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak kimlik doğrulama gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu çerçevede vatandaşlar ‘sisteme giriş’ ekranı üzerinde ‘e-Devlet şifresi ile’, ‘mobil imza ile’, ‘e-imza ile’, ‘T.C. kimlik kartı ile’ ve ‘internet bankacılığı ile’ giriş gerçekleştirerek, kimlik doğrulama yapabiliyor. BU şekilde de e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli, hızlı ve pratik şekilde kamu işlemlerini yapabiliyor.

Yazarlar