Gündem E-Devlet soyağacı hizmeti durduruldu mu? Açıklama geldi...

E-Devlet soyağacı hizmeti durduruldu mu? Açıklama geldi...

09.02.2018 - 13:18 | Son Güncellenme:

E-Devlet soy bilgisi sorgulama uygulamasını dün hizmetini erişime açtı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle aksamalar ve yavaşlamalar meydana geldi. Özellikle gece saatlerinde yoğunlaşan soyağacı sorgulamaları nedeniyle E-devlet'ten yayınlanan açıklama doğrultusunda 'Alt-Üst soy bilgisi sorgulama' ekranı askıya alındı.

E-Devlet soyağacı hizmeti durduruldu mu Açıklama geldi...

Akşam saatlerinde düzelen e-Devlet, bugün sabah saatlerinde söz konusu hizmeti askıya aldı. Hizmete ulaşmaya çalışanların karşısına "Yapılan teknik bir çalışma nedeniyle hizmet sunulamamaktadır" uyarısı çıkıyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET SOYAĞACI SORGULAMA ASKIYA ALINDI!

İşte yapılan duyuru...

08.02.2018 tarihinde saat 14:00’da E-Devlet üzerinden hizmete açılmış olan Alt-Üst Soy Raporu 09.02.2017 tarihi saat 02:00’e kadar yaklaşık olarak 200.000 adet üretilmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hizmette asıl yoğunluk ise gece 02:00- 04:00 arasında (yaklaşık 110.000 Alt-Üst Soy Raporu) yaşanmıştır. Saat 04:00 dan itibaren ise aşırı talep olmasından dolayı verilen hizmette gecikmelerin oluşmasına ve vatandaşların bekleme sürelerinde artış yaşanmaya başlamasından dolayı Alt-Üst Soy Raporunun E-Devlet üzerinden paylaşımı geçici olarak durdurulmuştur.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından E-Devlet üzerinden sunulmakta olan Nüfus Kayıt Örneği ve Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi hizmeti sunulmaya devam etmekte olup, yoğunluğun azalmasından sonra Alt-Üst Soy Raporu hizmeti en kısa sürede vatandaşların kullanımına açılacaktır. Ancak vatandaşların yoğun talebi ile orantılı olarak Alt-Üst Soy Raporunun gecikmeli veya kesintili hizmet vermesi ihtimali bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

E-DEVLET GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-devlet sistemine giriş yapmak için e-devlet şifresi gerekmektedir. E-devlet şifresi PTT'den alınmakla birlikte şifresi olmayan vatandaşlar 'internet bankacılığı' bilgileri ile de e-devlet sistemine giriş yapabilmektedir.

E-DEVLET SOY BİLGİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, e-devlet sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

E-DEVLET SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ...