Gündem E-devlet üzerinden SGK hizmet dökümü alınıyor mu?

E-devlet üzerinden SGK hizmet dökümü alınıyor mu?

26.04.2016 - 08:44 | Son Güncellenme:

E-devlet kapısı, devlet kurumlarının bir arada toplandığı elektronik ortam hizmet kapısıdır. E-devlet hizmetinden yararlanmak için E-devlet şifreniz olmalıdır. E-devlet şifre işlemleri ve daha fazlası haberimizde!

E-devlet üzerinden SGK hizmet dökümü alınıyor mu

E- devlet; devlet tarafından yapılmakta olan bilgi ve iletişim işlemlerinin kullanılması ile, devlet kurumlarına erişimi en hızlı ve en kolay bir şekilde sağlanmayı amaçlamaktadır. E- devlet; bütün kamu hizmetlerini tek bir paydada birleştirerek erişim imkanı sağlamakta olan bir internet sitesidir. E- devlet projesi günümüzde gelişmekte olan teknoloji ile birlikte vatandaşların devlet işlemlerini internet yardımı ile gerçekleştirebildikleri bir projedir. Bütün kamu işlemlerimizi kolay bir şekilde yaptığımız e- devlet sistemi ile zaman kaybı yaşamadan hızlı bir şekilde bütün işlemlerimizi sadece tek bir şifre ile yapmamız artık mümkün hale gelmiştir. Bu etkili proje sayesinde vatandaşlar işlemlerini artık daha kısa sürede yapabilmekte ve de güvenli bir şekilde devlet hizmetlerinden yararlanabilmektedirler. Artık vatandaşlar işlemlerini yapabilmek için gerekli kurumlara devlet dairelerine gidip saatlerce bekleyen işlemlerden kurtularak sadece internet yardımı ile yani internet erişimin sağlandığı her yerde cep telefonlarınızdan tabletlerinizden ve de bilgisayarlarınızdan işlemlerini kısa sürede halletmeni mümkün olacaktır. e- devlet projesi sayesinde yapabileceğimi işlemler; SSK prim sorgulama, Başbakanlık İletişim Merkezi olan BİMER'e sorun hissettiğimiz herhangi bir konu hakkında elektronik posta sayesinde sorabilir, SGK hizmet dökümü, askerlik ile ilgili işlemlerini online bir şekilde yapabilirsiniz, vede UYAP vatandaş giriş işlemlerini çok kolay ve hızlı bir şekilde yapmabilmek mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E- devlet işlemlerini gerçekleştirebilmek için e- devletin resmi sitesi bulunmaktadır. Bütün e- devlet işlemlerimizi e- devletin resmi sitesinden yapabilmek mümkün olacaktır. Sisteme girerken sizden kimliğinizi sorgulatmak isteyecektir. Ayrıca sisteme giriş yapmanı için uygulama içinde dört farklı şifre bulunmaktadır. sisteme giriş yapmak için; Mobil imza, elektronik imza, TC kimlik kartı ve de son olarak sistem şifresi gibi seçeneklerden tercih ettiğinizi kullanmanız gerekmektedir. Siz de kimliğinizi sorgular iken TC. kimlik numaranızı ve e- devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. Eğer e- devlet şifreniz yok ise kimliğinizi doğrulama işleminizi yapamazsınız ve de e- devlet sistemi üzerinden işlem yapamasınız. e- devlet şifresi nasıl alabilirim diyor iseniz; Sizlere en yakın bir PTT şubesine gidip TC. kimlik numaranız ile 2 TL işlem ücreti karşılığında e- devlet şifrenizi alabilirsiniz ve böylece e- devlet sisteminden dilediğiniz gibi devlet ile olan işlemlerinizi daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Eğer e- devlet şifrenizi unuttuysanız tekrar PTT şubesine gidip aynı şekilde TC kimlik numaranız ile 4 TL işlem ücreti karşılığında yeni bir şifreye sahip olabilirsiniz. Yeni şifre aldığınız zaman eski şifreniz geçersiz olacaktır. Sisteme giriş yaparak siz de bir çok kamu kurumu ile ilgili bütün işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sürücü belgesi, ceza sorgulama işlemlerinden, vergi borcu sorgulama işlemine ve de bireysel emeklilik işlemlerinden, yurt başvurusu işlemlerine kadar bir çok işlemlerinizi e- devlet sisteminden faydalanarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.