Gündem E-Devlette Miras Sorgulama Veraset İlamı İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlette Miras Sorgulama Veraset İlamı İşlemi Nasıl Yapılır?

30.04.2018 - 17:14 | Son Güncellenme:

E-Devlet hayatımızı kolaylaştırmak adına artık onlarca işlemi bir tık ile sıra beklemeden yapmamızı sağlıyor. Nüfus işlemlerinden borç ödeme işlemlerine, trafik işlemlerinden, pasaport ile alakalı işlemlere kadar bizlere inkar edilemez bir gerçeklikle kolaylıklar sağlamaktadır.

E-Devlette Miras Sorgulama Veraset İlamı İşlemi Nasıl Yapılır

Son günlerde nüfus işlemleri konusunda vatandaşlara sunduğu kolaylıklar ile göz önüne çıkan e-Devlet şimdi de bizler için miras sorgulama hizmetini açarak “aileden bir miras kaldı mı veya miras bırakmak ister misiniz” gibi sorunlara çözüm sunuyor.

Haberin Devamı

E Devlette Miras Sorgulama Veraset İlamı İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet aracılığı ile miras sorgulama işlemi veya veraset ilamı yapmak oldukça basit. Yapmanız gereken güvenli bir internet bağlantısı ile e-Devlet sistemine girmektir. E-Devlete girebilmeniz için size ait bir parola ve TC kimlik numaranız yeterli olmaktadır. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama butonu kullanmanız gerekir. Sayfanın ortasında “size nasıl yardımcı olabiliriz” tarzında verilen kutucuğa sorunuzu yazdığınızda sistemin sizi yönlendirmesi daha kolay olur. Daha önce e devlet sistemi üzerinden işlem yapmamış iseniz, sistemi biraz karışık bulmanız oldukça normal karşılanacak bir durumdur. Bu yüzden en azından anahtar kelimeyi kutucuk içine yazarsanız sizin için o kelime ile alakalı bağlantılar da karşınıza çıkacaktır.

Haberin Devamı

Veraset İşlemleri İçin E-Devlet

Veraset veya miras için araştırma yapacak bir kişinin arama butonuna sadece veraset yazması yeterlidir. Arama sonucu ile açılan yeni sayfada gerçekleştirmek istediğiniz işlemi ve bu işlem sonucunda adım adım izleyeceğiniz basamakları bulabilirsiniz. Veraset ilamı vermek için gerekli olan aşamaları tek tek anlatmakta ve size daha kolay hizmet verebilmek için açıklamaları detaylı bir şekilde yapmaktadır.

İster miras sorgulama ister veraset ilamı ister soy ağacı ister borç ödeme olsun, e-Devlet evimizden kolay bir şekilde bilgisayar başında, sıra beklemeden yorulmadan ulaşacağımız hizmetleri bize sunmaya devam etmektedir. Eğer hâla bir e-Devlet şifreniz yok ise geç kalmadan hemen bir şifre alarak siz de devletin sunduğu hizmetlerden bir tık ile faydalanmanın keyfini çıkarmaya başlayabilirsimiz. İnternet doğru kullanımda bir kolaylıktır.