Gündem E-okul ile LGS sınav giriş belgesi sorgulama! (E-okul giriş)

E-okul ile LGS sınav giriş belgesi sorgulama! (E-okul giriş)

23.05.2018 - 09:45 | Son Güncellenme:

E-okul giriş sistemi ile adaylar LGS sınav giriş yerlerini öğrenebiliyor. LGS sınav giriş belgesini merak eden adaylar e-okul platformu üzerinden sorgulama yapabiliyor. Ayrıca öğrenci ve veliler e-okul üzerinden not durumlarını ve takdir teşekkür hesaplama işlemlerini de gerçekleştirebiliyor.

E-okul ile LGS sınav giriş belgesi sorgulama (E-okul giriş)

Öğrenciler LGS sınav giriş belgelerinin yayımlanmasını merak içinde bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E-okul platformu üzerinden LGS sınav giriş yerleri adayların erişimine açıldı! Ortaöğretimden Liselere geçişte ikinci kez uygulanacak olan LGS sınavı daha önce 2009-2010 eğitim öğretim yılında da uygulanmıştı.

Haberin Devamı

LGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak 2018 yılında ilk kez gerçekleştirilecek olan sınav, 2 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da uygulanacak. Sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Çoktan seçmeli 90 soru olacak.
Sınavın birinci bölümü 09.30’da, ikinci bölümü ise 11.30’da başlayacak.

E-OKUL GİRİŞ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60 dakika süre tanınacak.

Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru; sayısalda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek.

Haberin Devamı

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul sistemine giriş için, yönetim bilgi sistemi ve veli bilgilendirme sistemi olarak iki seçenek bulunur. Veli bilgilendirme sisteminden veliler ve öğrenciler, öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını kullanarak giriş yapabilirler. Yönetim bilgi sistemini ise öğretmenler, not girişi yapmak için kullanırlar. Giriş işlemi, eokulyd.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir.

E-OKUL İLE NOT SORGULAMA

E-Okul sistemine giriş yapıldıktan sonra, ekranın sol tarafından yer alan menüden istenilen işleme ulaşılabilir. ‘’Not Bilgisi’’ bağlantısı açılarak, öğrencinin mevcut sınıfına ait ders notları görülebilir. Aynı bağlantı üzerinden, geçmiş yıllara ait not bilgilerine de ulaşılabilir. Notların görülebilmesi için, öğretmenler tarafından sisteme girilmiş olması gereklidir.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Takdir-teşekkür hesaplama işlemi, E-Okul sistemi üzerinden yapılabilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için, öğretmenler tarafından öğrencinin tüm ders notlarının siteme yüklenmiş olması gerekir. Not girişleri yapıldıktan sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı;
- 70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi
- 85,00 - 100 aralığında olanlar da takdir belgesi alırlar.
En az üç öğretim yılı her döneminde takdir belgesi alan öğrencilere de üstün başarı belgesi verilir.