Eğitim E Okul MEB Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile öğrenci notu sorgula!

E Okul MEB Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile öğrenci notu sorgula!

03.06.2016 - 09:16 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen E-okul veli bilgilendirme sistemiyle öğrenci notlarını öğrenmek oldukça kolaydır. Yapmanız gereken sadece E-okul VBS veli bilgilendirme sistemi şifresi ile sisteme giriş yapmaktır. E-okul sistemine ilişkin daha fazla bilgi haberimizde mevcuttur.

E Okul MEB Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile öğrenci notu sorgula

Türkiye’de eğitim hizmetlerinin çok daha çağdaş ve çok daha modern koşullara ulaştırılabilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığı’nın önemli çalışmaları bulunuyor. Özellikle de Türkiye’de 2007 ocak ayından bu yana eğitim sistemi içerisinde aktif şekilde yer verilen sanal yönetim bilgi sistemi e-Okul sistemi son derece önemli bir katkı sağlıyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinin gelişmiş eğitim yapısı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sanal eğitim projesi e-Okul sitemi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Öğrencilerin kendisi veya velileri tarafından son derece pratik bir şekilde en güncel eğitim durumu bilgilerinin internet avantajları ile gerçekleştirilebilmesine yardımcı olan internet üzerindeki Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu projesi eğitim sistemi içerisinde önemli bir yere sahiptir.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son birkaç yıl içerisinde dünya genelinde gelişmiş ülkeler tarafından eğitimde teknolojinin entegrasyonunun etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ile birlikte eğitimde yakalanan önemli başarılar dolayısı ile Türkiye’de de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet ve teknoloji tabanlı çok sayıda sanal eğitim projesi etkin bir şekilde kullanılıyor. Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde son derece aktif ve yoğun şekilde kullanılan özellikle internet tabanlı dijital eğitim projeleri ile birlikte öğrencilere çağdaş dünya standartlarına uygun düzeyde eğitim hizmetleri sunulabiliyor. Özellikle de günümüzün modern akıllı teknolojileri ile birlikte hem velilerin hem de öğrencilerin bulundukları her yerden kolay bir şekilde internete erişim sağlayabiliyor olması internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi gibi tüm dijital eğitim projelerinin son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor.

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın>Velilerin yoğun şekilde kullanmakta olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi veli bilgilendirme sisteminin dışının da yönetim bilgi sistemi bölümü ile de öğretmenlerin öğrenci bilgilerinin girişlerini gerçekleştirebilmeleri amacı ile hizmet veriyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinde yakalanan eğitimdeki teknoloji entegrasyonunun en önemli parçalarından birisini Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan ve dünyanın her yerinden erişim sağlanabilen e-Okul sistemi aktif şekilde kullanılıyor.