Eğitim E-okul uygulaması ile öğrencilerin devamsızlık bilgileri güncel olarak takip edilebiliyor!

E-okul uygulaması ile öğrencilerin devamsızlık bilgileri güncel olarak takip edilebiliyor!

06.12.2016 - 09:24 | Son Güncellenme:

E-Okul sistemi öğrencilerin dönem içerisinde en sık ziyaret ettiği sayfalardan biridir. E-okul sistemi sayesinde öğrencilerin kısa sürede gerçekleştirebilecekleri işlemler oldukça fazladır. E-okula giriş yapmak ve bu hizmetlerden yararlanmak ise oldukça kolaydır.

E-okul uygulaması ile öğrencilerin devamsızlık bilgileri güncel olarak takip edilebiliyor

Öğrenciler iki dönem boyunca okula giderek eğitim alırlar. Alınan bu eğitim sonucunda öğrenciler ileriye yönelik bir eğitim sahibi olurlar. Öğrencilerin derslere girmelerinin sonucunda belirli zamanlarda onlara sınavlar yapılır. Yapılan bu sınav sonucunda öğrencilerin konuları ne kadar iyi anladıkları ya da konulardan neleri eksik olduğunu test edebilirler. Okullarda düzenli olarak bu sınavlar belli başlı dönemlerde yapılır. Bazı derslerin sınavı ikişer tane ise bazı derslerin sınavları toplamda üç tane olur. Yapılan tüm bu sınavlar sonucunda öğrencilerin karne bilgileri oluşur. Bu karne bilgileri ise artık dosyalar yerine internet sistemi üzerinde bulunan sistemlere kayıt edilir. Her öğrencinin bu internet sistemi üzerinde bir hesabı bulunur. Öğrenciler bu sisteme girerek sınav notlarını kontrol edebilirler.



Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Diledikleri zaman bu sisteme giriş yapabilir ve de notlarının kontrolünü bu şekilde sağlayabilirler. Öğrencilerin giriş yapacak olduğu bu sistem e-okul sistemidir. Pratik giriş koşullarını sağladıktan hemen sonra öğrenciler e-okul sistemine giriş yapabilirler. E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi olarak da kullanıldığı için herkes bu sistemi dilediği gibi kullanabilmektedir. Aileler de kısa sürede internet erişimini sağlayarak bu sisteme giriş yapabilirler. E-okul sistemi üzerinde öğrencinin tüm okul bilgiler bulunur. Okul toplantılarına katılamayan anne babalar bu sistemi kullanarak da öğrencilerin bilgilerine ulaşabilirler.

E-Okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi olarak hizmet veren bu sistem hem öğrencilerin hem velilerin hem de okul idarecilerinin işini büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Bu noktada bizlerin dikkat etmesi gereken durum ise bu sisteme nasıl giriş yapacağımızdır. Öğrenciler ve de veliler bu sisteme giriş yapmak için aynı yolu kullanırlar. E-okul sistemine giriş için öğrenciler öncelikle internete erişim sağlanabilirler. İnternet ile bağlantımızı sağladıktan sonra bizler e-Okul adını arama motoruna bu başlığı yazabiliriz. Aynı zamanda bu başlık sonrasında resmi sayfaya ulaşmış oluruz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan bu sistem öncelikle öğrencinin T.C. kimlik numarasını ister. Bu kimlik numarasını sisteme girdikten sonra da öğrencinin okul numarası, sınıf şubesi ve güvenlik kodu sisteme girilmelidir. Ardından açılan sayfada ise öğrencinin daha detaylı olarak kimlik bilgileri istenir. Bu sorulan kimlik bilgileri sürekli olarak yenilenir. Öğrencinin doğum yılı, doğum yeri, aile sıra numarası gibi çeşitli sorular yöneltilir. Öğrenciler ve de veliler de bu sisteme en doğru bilgileri girerek kısa sürede e-okul sayfasına ulaşmış olurlar. Bu sistemden öğrenmek istedikleri bilgilere kısa sürede ulaşabilirler. E-okul ana sayfasına giriş yaptıktan sonra devamsızlık bilgilerine ve not bilgilerine kolayca ulaşabilirler.

Yazarlar