Gündem E-okul sistemi yeni eğitim-öğretim yılında da akif olarak kullanılıyor!

E-okul sistemi yeni eğitim-öğretim yılında da akif olarak kullanılıyor!

20.08.2016 - 12:07 | Son Güncellenme:

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalından güncel eğitim verileri öğrenilebiliyor. E-Okul VBS portalı veliler tarafından kolayca kullanılabiliyor. Özellikle veliler mobil cihazlarından da Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul VBS portalını kullanabiliyor.

E-okul sistemi yeni eğitim-öğretim yılında da akif olarak kullanılıyor

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yenilenen yüzü ile 2016-2017 eğitim dönemine hazır. Milyonlarca öğrencinin güncel okul bilgileri e-Okul üzerinden öğrenilebiliyor. Veliler e-Okul VBS portalından not bilgisi veya devamsızlık durumu bilgisine ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüz Türkiye’de eğitim alanında çok önemli çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülürken, çağdaş ve modern bir eğitim yapısının oluşturulabilmesi sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam platform üzerinde hizmete açmış olduğu e-Okul sistemi ile birlikte Türk eğitim sistemi içerisinde oldukça çağdaş ve modern bir yapının oluşturulabilmesi sağlanıyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen teknoloji sayesinde insanların bulundukları her yerden kolay bir şekilde erişim sağlayabilmesine yardımcı olduğundan internet hizmetleri son dönemlere damga vuruyor. Türk eğitim sistemi içerisinde internet altyapısının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yoğun şekilde kullanılması ile birlikte artık öğrencilerin okul bilgilerinin daha modern standartlarda sunulabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, günümüz modern Türkiye’sinde öğrencilerin eğitim yaşantıları içerisinde fazlasıyla ihtiyaç duyabildiği veli desteğini aktif bir şekilde alabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisi sayesinde nerede olursa olsun internete kolay bir şekilde erişim sağlayabilen veliler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni kullanarak, çocuklarının okul durumu hakkında güncel bilgileri alabilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle çocuklarının okul durumunu her zaman daha etkin bir şekilde takip edebilme şansına sahip olabilen veliler, çocuklarına okul yaşamları boyunca ihtiyaç duyduğu desteği etkin bir şekilde verebilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hem öğrenciler hem de veliler tarafından internete erişim sağlanabilen her noktadan ve günün her saatinde kullanılarak, en güncel eğitim verileri hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olunabiliyor. Günümüz modern teknolojisinin yardımı ile birlikte artık veliler, internete kolay bir şekilde erişim sağlayarak, çocuğunun okul durumu hakkında ayrıntılı ve güncel bilgilere sahip olabildiğinden çocuklarının okul yaşamlarında atılması gereken tüm adımları zamanında atarak, daha başarılı bir okul yaşamına sahip olabilmeleri sağlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet ortamı üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, veliler tarafından kolayca kullanılabiliyor. Özellikle de Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2015 yılının son aylarınca yapılan yenileme ve bakım çalışmalarının ardından çok daha pratik ve çok daha anlaşılır bir kullanılabilirliğe sahip olduğundan tüm veliler tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu yüzden de internet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden çocuklarının güncel not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi ve başarı belgesi bilgisi gibi güncel eğitim verilerine dair ayrıntılı bilgilere ulaşılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nin giriş ekranında veliler çocuklarının ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘okul numarası’ bilgileri girerek, sisteme giriş yapabiliyor. 2016-2017 eğitim öğretim döneminin başlamasına çok kısa bir süre kalmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi de yeniden yoğun olarak kullanılmaya başladı.