Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapabilirim?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapabilirim?

12.05.2016 - 09:46 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi sayesinde velilerin işi daha da kolaylaştı. İş temposu yüzünden öğrencilerinin ders ve devam durumlarını okulda takip edemeyen veliler E-okul sisteminden yardım alıyorlar. E-okul sisteminin kullanımı da bir hayli kolaydır.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapabilirim

Eğitim öğretim hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Eğitim ve öğretim ülkemizde oldukça önemli gelişmelere yer vermektedir. Teknolojinin gelişmesi eğitim ve öğretim açısından önemli bir yere sahiptir. Sadece eğitim ve öğretim değil her alanda teknoloji sayesinde büyük yenilikler yapılmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarda, sağlık alanında, devlet kurumlarında bir çok işlemlerimizi internet yardımı ile çok kolay bir şekilde yapabiliri. İnternetin gelişmesi ile insan hayatı daha kolay bir hal almıştır. Bütün işlemlerimizi online bir şekilde dakikalarımı alan aman diliminde pratik bir şekilde yapmamı mümkün hale gelmiş bulunmaktadır. İnternet aracılığı ile akıllı cep telefonlarından, tabletlerden ve de bilgisayarlardan işlemlerimizi yapmamı mümkündür. Kamu kurumlarında ve devlet dairelerinde bulunan işlemlerimizi online bir şekilde yapıyor isek aynı şekilde eğitim alanındaki işlemlerimizi de internet aracılığı ile yapmamı mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılından oluşturulan e- okul sistemi eğitim alanında büyük bir yenilik olmuştur. E- okul sistemi sayesinde veliler, öğrenciler ve de okul idaresi çok kolay bir şekilde işlemlerini yapabilmektedirler. E- okul sistemi iki ayrı program üzerine dayalı bir sistemdir. Biri e- okul yönetim bilgi sistemi diğeri ise e- okul veli bilgilendirme sistemidir. E- okul veli bilgilendirme sistemi velilerin çocukları için bilgilendirme sistemi olarak ve de öğrencilerin notlarını güncel olarak bulabileceği bir sistem olarak hazırlanmıştır. E- okul yönetim bilgi sistemi ise okul idarecilerin öğrencilerin notları ve ödevleri gibi bilgileri sisteme yükleme amaçlı hazırlanmıştır. Yani e- okul sistemi genel olarak velilerin, öğrencilerin ve de okul idarecilerin çok beğenisini toplayan bir sistem haline gelmiştir. Milli eğitim bakanlığı tarafından da en kapsamlı olarak kullanılan sistemdir. E- okul Veli Bilgilendirme sistemi sayesinde veliler okullara gitmeden çocukların durumlarını öğrenebileceklerdir. E- okul veli bilgilendirme sisteminde öğrencilerin; devamsızlık bilgileri, not bilgiler, ödev proje bilgileri, sözlü notları, yazılı notları, ders programları, ödev notlarını güncel bir şekilde sisteme girdiği her aman görebilecekleri bir sistem haline gelmiştir. Veliler için çok kullanışlı bir sistem olan e- okul veli sisteminin uygulamasını telefonlarına indirmeleri mümkün olacaktır. Veliler bu sayede her aman açık olan e- okul veli bilgilendirme sistemi çocuklarının durumlarını kontrol edebileceklerdir. İnternet erişimin olduğu her yerde bu e- okul sisteminden yararlanabilmeni mümkün olacaktır. Daha öncelerde veliler çocuklarının durumlarını öğrenebilmek için okullara gitmek orunda kalıyordu. Ve öğretmenler ile teker teker görüşüp bilgi almaya çalışıyorlardır ama bu yöntem bira yoğunluğa neden oluyordu ve bazen saatlerce bekleyebiliyorlar idi. E- okul sistemi sayesinde veliler okula gitmeden de çocuklarının durumları evden iş yerlerinden kısacası internet ulaşımının sağlandığı her yerden öğrenmeleri mümkün olacaktır. Artık veliler öğrenmek istedikleri bilgileri e- okul sayesinde öğrenebilmekte ve bu durum veliler ve öğrenciler için oldukça rahatlatıcı olmuştur.