Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir? E-Okul ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir? E-Okul ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

20.09.2017 - 09:59 | Son Güncellenme:

E-Okul sistemine nasıl girildiği veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. E-Okul ile öğrenciler haftalık ders programlarını görebilir, sınav notları ve devamsızlıkları hakkında bilgi sahibi olabilirler. E-Okul’a nasıl girilir? E-Okul’da hangi bilgiler bulunur?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir E-Okul ile hangi bilgilere ulaşılabilir

E-Okul sistemi, velilerin öğrencileri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar. Sisteme giriş yapılarak öğrenciye ait güncel sınav notları, devamsızlık bilgisi görülebilir. Sınavda sınıfın sahip olduğu ortalama görülerek, öğrencinin sınıf içerisindeki genel durumu karşılaştırılabilir. Bunlar dışında nakil işlemleri, TEOG sınav giriş yeri ve sonucu gibi bilgilere de ulaşım sağlanabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL’A NASIL GİRİLİR?

E-Okul sistemine giriş, e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. Sistemde ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ve ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ olmak üzere iki giriş seçeneği bulunur. ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ öğretmenler ve okul idarecileri için, ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ ise öğrenci ve veliler içindir. Öğretmenler sisteme okul tarafından verilen kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yapabilir. Veliler ve öğrenciler ise sisteme güvenlik kodunu yazdıktan sonra öğrenci kimlik numarası, okul numarası ile girebilir. İnternet sitesi dışında mobil uygulama telefonlara indirilerek de sisteme daha hızlı giriş sağlanabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR?

E-Okul sistemi ile birinci sınıftan on ikinci sınıfa kadar tüm öğrencilere ait haftalık ders programı, nakil durumu, sınav notları, TEOG sınav giriş yerleri ve sonuçları, devamsızlık bilgisi ve şube sınav ortalaması görülebilir. Sistem ile ilgili duyurular da internet sitesinin giriş sayfasından kullanıcılara ilan edilir. Öğretmenler sistem üzerinden öğrencilerin not giriş işlemini gerçekleştirir. E-Okul sisteminde öğrenciler tarafından sürekli merak edilen takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama için öğretmenler tarafından öğrencinin tüm ders notları sisteme girilmiş olmalıdır. Takdir-teşekkür hesaplama işlemi, yıl sonu başarı puanına bakılarak yapılır. Yıl sonu başarı puanı 70,00 - 84,99 puan aralığında olan öğrenciler teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında olanlar ise takdir belgesi almaya hak kazanır. Öğrenim süresince 3 yıl ardarda takdir belgesi almış olan öğrencilere de üstün başarı belgesi verilir.

2017 - 2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM TAKVİMİ

18 Eylül itibariyle 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi internet sitesinde yayınlanan takvime göre; birinci dönem 19 Ocak’ta son bulacak. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 ve 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem ise 5 Şubat 2018’de başlayarak 8 Haziran’da sona erecek.