Gündem E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bilinmesi gereken detaylar!

E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bilinmesi gereken detaylar!

21.08.2016 - 09:49 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi yeni eğitim yılında da önemli bir araç olarak görev alacak. E-okul sistemi okul yönetimi ve veliler arasında köprü görevi görmeye devam edecek. Öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgileri gibi bir çok ayrıntıyı E-okul sisteminde bulmanız mümkün olacaktır.

E-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bilinmesi gereken detaylar

İlkokul birinci sınıftan itibaren başlayan eğitim öğretim hayatımızın uzunca süreç içerisinde devam ettirmek istediğimiz yere kadar sürer. Vatandaşların da kendilerine olan bu ilgileri üzerine gerekli olan bu çalışmalardan yararlanmaları için öğrencilerinin okul içerisinde ki durumunu öğrenmek istemeleri normaldir. Yani vatandaşların her biri yapılan bu çalışmalardan hizmet alabilmek için öncelikle bazı hizmet koşullarını yerine getirmeleri gerekir. İlkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar velilere ve de okul idarecilerine verilen bir sistem olan e-okul sistemi her gün çok sayıda kişi tarafından kullanılmaktadır. Artık eski dönemlerde olduğu gibi öğrenci bilgileri okula belgeler halinde tutulmamaktadır. Zaten bu şekilde öğrencinin belgelerini bulundurmak bir hayli zordur. İşte bu noktada yer alan çalışmalara katılım sağlayarak bizler daha kısa bir süre en iyi şekilde hizmet alabiliriz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların da gerekli olan bu çalışmalara katılım sağlayabilmesi için öncelikle yapmaları gereken bazı hizmetler vardır. Vatandaşlar da yapmaları gereken bu çalışmalara katılım sağlayabilmeleri için internete ihtiyaç duyarlar. Artık internet sistemine giriş yaparak yapacak olduğumuz bu sistemden çocuğumuzun tüm eğitim bilgilerine ulaşabiliriz. Eğitimin önemi her geçen gün artmakta ve de ailelerin çocuklarının okul durumu hakkında ilgili olması oldukça önemlidir. Aile çocuk ve okul arasında ki bağ ne kadar kuvvetli olursa öğrenci derslere o kadar konsantre olmuş şekilde eğitim hayatını devam ettirir. Bu nedenle bu eğitim hayatı sürecinde en önemli etkilere sahip olan bu işlemden bizler yararlanmalıyız.

Haberin Devamı

Evde, işte, yolda, bahçede, aklınıza gelebilecek olan her türlü mekânda e-okul sistemine giriş yapabilir, öğrenciniz hakkında en detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz. Ayrıca be e-okul sistemine girmek hem çok kolay hem de çok pratiktir. Bu nedenle herkes istediği zaman e-okul sistemine kolayca giriş yapabilir. Her vatandaş da olan akıllı telefonlar sayesinde sizler de hemen bu e-okul uygulamasını indirebilir, daha kısa süre içinde verilen hizmetten yararlanabilirsiniz. Böylece her seferinde internete ve de e-okul sistemine giriş için uğraşmamız olursunuz. Bu uygulamadan yararlanmak için gerçekleştirmeniz gereken birkaç aşama vardır. E Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak isteyen veliler e-okul .meb.gov.tr adresindeki veli bilgilendirme sistemi giriş bölümünden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgileri girilerek sisteme erişim gerçekleştirilebiliyor. Bu sayede dijital platform üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemi üzerinden çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, karne bilgisi, şube ortalaması, sözlü notları ve haftalık ders programı gibi okula ait en genel bilgilere birkaç tuş ile ulaşabiliyorlar. En güncel eğitim bilgilerine ulaşım sağlayarak çocuklarının eğitimi hakkında bilgi sahibi olan veliler artık okulda yapılan toplantılara katılamadım diye üzülmüyor. Genel okul bilgilerini işte bu şekilde internet üzerinden alarak çocuğun eğitim hayatını düzene sokabilir ve de gerekli olan takibi işte bu e-okul sayesinde sağlayabilir. Aynı zamanda karne niteliği taşıyan bu e-okul sistemi öğrencinin not bilgisinden sınavdan kaç aldığını öğrenmek içi de kullanmak için ideal bir yöntemdir.