Gündem E okul giriş | E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

E okul giriş | E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

25.06.2018 - 10:27 | Son Güncellenme:

Teknolojiden soyutlanmış bir hayat, günümüzde hemen hemen imkansız. Bundan 20 yıl önce en gelişmiş teknolojik ürün olarak dünyaya açılan penceremiz televizyonlarımız iken, bugün hepimiz çantamızda, cebimizde birer televizyon, teyp, fotoğraf makinesi, bilgisayar taşıyoruz. Dünyanın bir ucundaki akrabalarımızla görüntülü sohbet edebiliyor hatta tüm havayolu şirketlerine ait uçakların kalkışlarını, inişlerini cep telefonlarımızdan izleyebiliyoruz.

E okul giriş | E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır

Teknolojinin bireylerin hayatına bu kadar entegre olduğu bir çağda, devletin bu gelişmelere kayıtsız kalması düşünülemez, hele ki söz konusu eğitim olduğunda. Milli Eğitim Bakanlığı hem eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak hem de hizmetlerini muhataplarına daha hızlı, daha kolay ve daha eşit olarak ulaştırabilmek adına, gelişen bilişim teknolojilerini çok yakından takip etmek zorundadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen e-Okul uygulaması, 2003 yılında tüm kurumlarda başlatılan e-Dönüşüm Türkiye Projesi kapsamında hayata geçirilen tüm uygulamaların öncüsü durumundadır.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN
TIKLAYINIZ!

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl girilir?

Milli Eğitim Bakanlığının web portalı E-Okul içinde yer alan VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi), eğitimin temel bileşenleri olan öğrenci, öğretmen, veli ve yöneticiler arasındaki etkileşimi, elektronik ortamda sağlamayı amaçlar. Böylece veliler, diledikleri yerde ve saatte sisteme girerek çocuklarının akademik başarılarını, okula devam durumlarını, faaliyet raporlarını, sınav tarihlerini görüntüleyebilir, merkezi sınav başvurusu yapabilirler.

Veli Bilgilendirme Sistemine, "https://e-okul.meb.gov.tr" adresinde bulunan giriş sayfasından yapılır. Sayfada okul yöneticileri ve velilerin girişi için iki ayrı modül olduğu görülir. Veliler sağ tarafta bulunan modülde yer alan kutucuklara gerekli bilgileri yazarak "giriş" tuşuna basıp, sisteme giriş sağlayabilirler.

Haberin Devamı

VBS'ye girişin bir başka adresi de, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait elektronik hizmetleri bir arada bulunduran e-Devlet Kapısıdır. Veliler e-Devlet uygulamasına kendi TC kimlik numaraları ve e-devlet şifreleriyle giriş yaparlar. Kurumlar listesinden Milli Eğitim Bakanlığı seçilir. Bu aşamadan sonra kullanıcılar bakanlığa ait e-okul uygulamasına yönlendirilirler. Velisi bulundukları öğrencinin bilgilerine böylece erişebilirler.

Kendini sürekli olarak yenileyen ve güncelleyen e-okul uygulamasına, artık cep telefonlarından da erişim sağlamak mümkün. Mobil uyumlu e-okul uygulaması sayesinde veliler, merkezi sınavla öğrenci alan okulların taban puanlarını, boş kontenjan sayılarını, nakil bilgilerini de öğrenebilirler. VBS ile öğrencilerin sınav sonuçları, sınavların ardından öğretmenleri tarafından sisteme işlenir. Öğretmenlerin ya da yöneticilerin sisteme girip kayıt etmediği hiç bir bilgi sistemde yer alamaz. Veliler, sistemde kendilerine sunulan iletişim adreslerini kullanarak öğretmen ya da yöneticilerle iletişim kurabilir, dilek ya da şikayetlerini iletebilirler.