Eğitim E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemine giriş işlemleri

E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemine giriş işlemleri

16.04.2015 - 09:42 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde hem veliler hem de öğrenciler büyük kolaylık sağlamıştır. E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm önemli gelişmeler bu haberde!

E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemine giriş işlemleri

Teknolojinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi ve internetin hayatımızda giderek daha fazla yer alması sonucu hayatımızda yer alan pek çok şey sanal ortam üzerine taşındı. Gündelik işleriniz düşünülecek olduğunda gereksiz vakit kaybının önüne geçerek bir çok işleminizi internet üzerinden yapabilirsiniz. İstediğiniz bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bankacılık sektöründe internet sistemine geçilmesi sonucu bankanızda yapacağınız çoğu işlemi, internet bankacılığı aracılığı ile yapabilir, alışveriş siteleri üzerinden seçim yaparak ertesi gün ürününüzü elde edebilir, fatura ödemelerinizi internet üzerinden yapabilir, yeni uygulamaya konulan fibernet ile de internet bağlantı hızınızı kat kat hızlandırıp tüm işlemlerinizi bağlantı sorunu olmaksızın çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden yapabileceğiniz işlemlere verebileceğimiz örnekler tabi ki bu kadarla sınırlı değildir. Ancak asıl konumuz olan E-Okul sorgulamaları hakkında bilgi vermek istiyorum. Resmi işlemlerinizi yapabileceğiniz internet uygulamalarıda hayata geçirildi. E-Devlet, E-Okul gibi uygulamaları kullanarak gerekli sorgulama işlemlerini yapabilme imkanına sahipsiniz. E-Okul sorgulamaları üniversite öncesi eğitim aşamalarına not bilgisi hizmeti vermektedir. Yani okuma-yazma öğrendiğimiz 1. Sınıftan, üniversite öncesi son hazırlık yılı olan 12. Sınıfa kadar E-Okul sistemi hizmet vermektedir. Bu kitle içerisinde yer alan öğrenci, öğretmen ve veli kitleleri bu uygulamayı kullanmaktadır. Öğretmenler için daha çok not ve devamsızlık bilgisi için kullanılır. Veliler ve öğrenciler ise bu not ve devamsızlık bilgisini internet üzerinden öğrenebilmek için E-Okul bilgilendirme sistemlerini kullanmaktadırlar.

Haberin Devamı

E-Okul sorgulamaları 2 şekilde yapılmaktadır. Bunlar E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi olarak ayrılır. Bu uygulamalardan ayrıntılı olarak bahsedecek olursak;

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ilk ve orta öğretim ile lise öğretmenlerini kapsayan süreç içerisinde öğretmenlerimizin kullanacağı bir sistemdir. Bu sistem üzerinde not değerlendirmesi yapılır. Öğrencilerin seviyesini ölçmek amacıyla yapılan yazılı, sözlü, test, deneme ve proje sınavlarının değerlendirmesi o alanda ki uzman ve dersi veren öğretmen tarafından yapılır. Bu değerlendirme sonucu elde edilen sonuçlar E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine girilerek kaydedilir. Ayrıca öğrencinin okula gelmediği günler olan devamsızlık bilgileri de sistem üzerine girilir. Raporlu veya raporsuz durumlara göre devamsızlık bilgileri de sorgulanabilmektedir. Daha sonra girilen bu not ve devamsızlık bilgisi sonucu dönem sonlarında karneler verilir. Buradaki asıl amaç öğrencilerin not takibi yapabilecekleri bir sistemi kullanılabilir ve yaygın bir hale getirmektir. Böylece herhangi bir derste eksiklik yada zayıflık olması durumunda gerekli önlemlerin alınarak eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilerek artması hedeflenmiştir.

Haberin Devamı

Şimdi biraz da E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hakkında bilgi vermek istiyorum. Bu sistem velilerimize ve öğrencilerine hizmet etmektedir. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi bir nevi E-Okul Yönetim Bilgi Sisteminden sonraki aşamada devreye girmektedir. E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde hedeflenen amaç öğrencilerin not durumunun takibini yapmak ve kötü giden bir ders olduğunda önlemini almaktır. Velilerin bu sistemi kullanmasında ki asıl amaç budur. Öğrencilerin girdikleri ve seviyelerinin belirlendiği çeşitli sınavlar sonucu, bu sınavların değerlendirmesini yapan öğretmenlerimiz, değerlendirme sonuçlarını E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine girerler ve velilerimiz de öğrencilerinin not takiplerini E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yapabilirler. Bu 2 sistemdeki amaç karne verilmeden önceki aşamada zayıf olan derslerin yükseltilmesi, yüksek olan derslerin de daha iyi seviyelere çekilerek eğitimde belirli bir kalite seviyesine ulaşmaktır. Umarız ki bu sistem ülke olarak eğitim seviyesinde önemli yerlere gelmemizi sağlar ve okur-yazar kitle sayısını en yüksek seviyelere çeker.

Yazarlar