Eğitim E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Ve Veli Bilgilendirme Sistemi

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Ve Veli Bilgilendirme Sistemi

17.07.2015 - 10:21 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi not ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek ve E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Ve Veli Bilgilendirme Sistemi

Günümüzün hızla gelişen teknolojisi ile birlikte artık yaşamın her alanında olduğu gibi kurumsal ve kamusal alanda da oldukça yoğun ve sık bir şekilde kendisine yer buluyor. Son dönemlerde modern teknolojide yaşanan hızlı gelişimler ile birlikte yaşamın her alanında son derece pratik çözümlerden yararlanılırken, kamu kurumlarının interneti en etkin şekilde kullanıyor olmaları vatandaşın önemli kolaylıklardan yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Bu kapsamda Türkiye’deki eğitim sisteminde ocak 2007’den bu yana internet teknolojisine en aktif şekilde yer vermekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul hizmetleri ile birlikte artık eğitim sisteminde çağdaş standartlarının oluşturulabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Bu sebeple de günümüz modern teknolojisi yaşamın her alanında olduğu gibi yoğun ve sık Türkiye’deki eğitim sisteminde önemli bir rol üstleniyor. Merkezi bir sistemde tüm Türkiye’deki devlet okullarını kapsayan ve güncel eğitim veri merkezi olarak görev üstlenen E Okul sisteminde özellikle de bu girişlerin güncel olarak yapılmasından öğretmen ve okul idarecileri sorumlu oluyor. Bu gibi yönleri dolayısı ile de E Okul sistemi iki aşamadan oluşuyor. İlk aşama olan ve öğretmenler tarafından kullanılmakta olan E Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrencilerin güncel eğitim bilgilerinin girişleri gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ise internet üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresindeki yönetim bilgi sistemi giriş bölümünden gerçekleştirilebiliyor. Öğretmen ve okul idarecilerinden Milli Eğitim Bakanlığı’nın görev sürelerinin başında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile birlikte sayfadaki ilgili bölümde yer alan güvenlik kodu karakterlerinin girişini eksiksiz ve hatasız olarak gerçekleştirerek, sisteme giriş yapabiliyor. Yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri ile birlikte öğretmen ve idareciler güncel eğitim bilgilerinin girişini son derece pratik bir kullanımlı ile gerçekleştirebiliyor. Okul idarecileri ise E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğrenci dosya giriş ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, haftalık ders programı düzenlemesi, derslere giren öğretmen bilgileri girişi, devamsızlık bilgisi girişi, sosyal aktivite raporları ve diğer tür genel okul eğitim bilgilerinin girişleri gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen E Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini ise öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarası bilgileri ile birlikte sayfadaki güvenlik kodu karakterleri girilerek gerçekleştirilebiliyor. Veliler tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılan veli bilgilendirme sistemi içerisinde yer alan öğrenci ve okul verilerinin girişi ise E Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmen ve idareciler tarafından gerçekleştiriliyor. Böylelikle çocukların okuldaki güncel durumuna ilişkin olarak online bilgiler alınabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın E Okul yönetim bilgi sisteminde öğretmen ve okul idarecileri tarafından girişi yapılan öğrenci bilgileri girişlerinin görüntülenmesi E Okul veli bilgilendirme sistemi ile mümkün oluyor.

Haberin Devamı

E Okul sisteminin yönetim bilgi sistemi bölümünde öğretmenler daha ağırlıklı olarak öğrenci bilgileri odaklı olarak not bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne bilgisi, not ortalaması, başarı belgesi ve şube ortalaması gibi bilgilerin girişleri gerçekleştiriliyor. E Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, şube ortalaması, geçmiş dönem not ve devamsızlık bilgisi, derslerine giren öğretmenleri, hangi dersleri aldığı, sınav tarihleri ve başarı belgesi gibi bilgilerin kontrolü dijital teknolojinin sağladığı oldukça önemli kolaylıktan yararlanarak pratik bir şekilde öğrenebiliyor.

Yazarlar